Höj nivån på debatten Lundgren

Svar till Fredrik Lundgren i EK/ST 19/5 Det höjdes nog på och ett och annat ögonbryn när en av Folkpartiets främsta företrädare i Strängnäs går till angrepp mot Kristdemokraternas rikspolitik i en fråga som rör kvaliteten inom den kommunala barnomsorgen.

23 maj 2012 06:57

När kommunala verksamheter inte lever upp till de krav och förväntningar som föräldrar och barn har rätt att ställa då är vi skyldiga att reagera och agera. Vi måste ställa frågor: Vad har hänt? Varför har det hänt? Vad kan vi göra åt saken? I Lundgrens värld uppfattas det som ett sätt att enbart plocka politiska poäng.

I sitt debattsvar nämner Lundgren en undersökning där 100 procent av 4-åringarna i Strängnäs förskolor uppger att förskolan är rolig. Det är värt att lyfta fram.

Det jag i mitt inlägg vände mig mot var bristerna i omsorgen om de riktigt små barnen, blöjbarnen. De kan inte själva svara på om det är roligt i förskolan. De reagerar i stället med ilska, gråt och sömnproblem vilket resulterar i att föräldrar känner oro över att lämna barnen till förskolan vilket tydligt framgick av artikeln i ST/EK den 12/5.

Vidare skriver Fredrik Lundgren att vi inte står upp för förskolans verksamhet, eftersom vi strider för valfrihet (!). Vi tror att mammor och pappor känner sina barns behov bättre än politiker. Därför vill vi öka valfriheten så att kommunen kan erbjuda en barnomsorg för var och en i stället för en till alla. Den omsorg som föräldrar väljer för sina barn ska ges de resurser som krävs. Det är inte svårare än så.

Catharina S:t Cyr (KD)
Gruppledare och fullmäktigeledamot

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa