Miljöpolitiken är en bluff

Jag vill ifrågasätta hela miljöpolitiken. Jag tror den är en bluff. Vi gräsrötter är lurade, som vanligt.

18 februari 2013 06:30

I snart 40 års tid har domedagsprofetiorna avlöst varandra – men vad har egentligen hänt?
Trots alla ökade utsläpp, ökad biltrafik, fler industrier med mera, så verkar det ju aldrig bli några försämringar, eller skador. Vi andas fortfarande.
En tid var det skogen som höll att dö för oss på grund av surt nedfall från atmosfären. Jag vet inte hur många timmar Aktuellt lade ned på detta.
Men skogen finns kvar. Och den växer som aldrig förr om man läser forskarrapporter. Det finns inte en bild på sjuka träd i vare sig i tv eller tidningar.
Sen var det sälarna som dog på ett mystiskt sätt. “Säldöden” var ett uttryck som alla kände till. Men detta blev det tyst om snabbt nog.
Nu är det klimatförändringar som pågår, “växthuseffekt”, som beror på människans utsläpp.

Nej, jag tror inte ett dugg på detta!
De senaste tio åren har medeltemperaturen inte ökat ett dugg. Noll. Trots rejält ökade utsläpp världen över, inte minst i Kina, Indien, Korea och gamla östblocket. Hur kan det komma sig? Kan någon förklara?
Vi hade många milda vintrar från slutet av 80-talet fram till 2005. Sen har vi haft ganska kalla vintrar och även kalla somrar, så har det varit även långt nere i Europa. För ett par år sen hade vi den kallaste vintern på över 100 år. Hur kan det komma sig? Har den globala uppvärmningen plötsligt tagit “time-out”? Jag har svårt att förstå hur vi kan ha den kallaste vintern på 100 år, när det ska bli varmare?
Sen smälter polarisarna. De kanske blir tunnare men man talar inte om att de varit rekordtjocka innan. Det finns inga riktiga belägg för att utsläpp eller annan negativ påverkan av människan verkligen påverkar vårt klimat.

Bort med kärnkraften, säger man i Tyskland. Samtidigt startas världens största brunkolskraftverk. Är det sund miljöpolitik?
Nej, de som framför dessa teorier är politiker och aktivister, som vill skaffa sig en maktbas, en plattform, så man kan agera för sina egna politiska syften. Därför slår man vilt omkring sig: Skogen dör! Sälarna dör! Klimatet skenar!
Samtidigt lyssnar vi inte på de verkligt kunniga, professorer och vetenskapsmän vid våra universitet. De har i allt högre grad börjat ifrågasätta alla dessa “miljöhot”.
För 300 år sedan halshöggs och till och med brändes häxor i Sverige och i Europa. Polis och överhet godkände.

I dag tycker vi att det är fruktansvärt. Vi tror knappt att det har hänt. Men det finns väl dokumenterat. Många fall. Man ansåg att häxor orsakade missväxt och andra fenomen, med en helt naturlig förklaring. Man måste dra fram en syndabock. Sanningen var ju att häxor var kvinnor, som förstod sig på saker som andra inte kunde begripa.
Så går det när man, utan kunskap, slår i blindo. Mot ett hot som inte finns.

Tommy Classon 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!