M har gått vidare

Ledaren har sin uppfattning klar angående vilka som ” har rätt ” i Strängnäspolitiken. Det är ingen överraskning. Men det är nu dags att lämna käbblet om det förgångna. Kvaliteten i den kommunala verksamheten i Strängnäs kommun halkar nedåt i en oroväckande trend.

9 september 2010 22:56

Kommunens välfärd och service har sjunkit allvarligt i alla rankingsystem och skatten har höjts rejält. Vi moderater tar på oss en del av skulden till den politiska turbulens som så påtagligt missgynnat invånarna. Jag kan, som moderaternas enhälligt framröstade ledare, inte göra något åt det förgångna, men jag kan göra mycket åt framtiden.

Vi har en välfärd och en kommunal service som är på sin höjd medelmåttig, ofta direkt dålig, till höga kostnader. Drygt 30 procent av eleverna klarar inte målen. På Solvändans äldrehem har en vårdare hand om 20, ofta dementa äldre.

Taxor på vatten, renhållning mm är höga och höjningar aviseras titt som tätt. För invånarnas trygghet och framtidstro, måste det tas krafttag i politiken. Vi behöver mindre av prestige och pekfingrar och mer av samarbete i Strängnäs kommun. Vi behöver också mer av prioriteringar mot välfärdens kärna, stramare linje med nyinvesteringar, skuldsanering och mindre byråkrati. Och framför allt, politiker som ser problemen och är beredda att göra någonting åt dem. Strängnäs kan bättre, ja faktiskt mycket, mycket bättre.

Maria von Beetzen (M), oppositionsråd, Strängnäs

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!