Barn ska ha standardmjölk

9 april 2011 06:27

Folkpartiet Liberalerna vill att barnen ska kunna välja smör och standardmjölk i skolmaten. I december 2009 skrev vi därför en motion om saken som faktiskt fick ja av den rödgröna majoriteten.
Men djävulen sitter i detaljerna. Där vi tänkte oss att man helt enkelt skulle ha olika mjölktetror, mjölkautomater och smörbyttor att välja på har de rödgröna hängt på en mängd byråkratiska villkor.
Effekterna av detta visade sig i en artikel i Eskilstuna-Kuriren den 2/4. Standardmjölk och smör finns bara att få om man frågar efter det. Skolmatspersonalen får inte heller göra ”reklam” för att det finns. Det ska helt enkelt vara så svårt som möjligt att få tag på. Valfriheten vi eftersträvade finns inte i praktiken.
Jag har svårt att se vad de rödgröna är rädda för. Standardmjölk och smör är naturliga produkter med högt energiinnehåll. Det gör att mättnadskänslan varar längre, godissuget minskar och barnen presterar bättre i skolan. Det är väl ingen som tror att problemen med övervikt bland barn beror på att de dricker mjölk till skolmaten?

Niklas Frykman, Gruppledare, Folkpartiet Liberalerna Eskilstuna

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!