Dags för Kuriren att vara med i Grannfejden

Jag flyttade till Eskilstuna för ett halvår sedan och gillade staden direkt. Jag ser Eskilstuna som en väl växande stad med mängder av potential. Inte minst längs ån.

10 juni 2011 06:05

Nyligen såg jag fram emot en rolig kväll på stan. Tillsammans med vänner skulle vi gå ut. Efter middag och trevligheter på en restaurang gick vi till stans nya klubb – Le Grand Brasserie.

Väl där var det lite kö, uppfattade att det fanns två köer in till stället. En för ”vanligt” folk som vi och en för dem som såg lite tuffare ut – det vill säga munkjackor med mer än kontroversiella tryck och namn på. Reagerade extra starkt på det då en ur vår skara blev tillsagd att huvudbonader inte var tillåtet där inne. Detta var då en prydlig gubbkeps inhandlad på en av stans bästa herrekiperingar.

Vi tvekade om att gå in men bestämde oss ändå att betala inträdet på 80 kronor för att titta hur det nya stället hade blivit. Det första jag ser när jag kommer in är ännu fler killar i munkjackor med Hells Angels-loggor – bara detta är väl ett hån mot den klädsel man kan begära för utgång på en av stans bästa, enligt ägarnas utsago, krogar.

Trodde att Harrys tidigare ägare hade styrt upp detta och att det var en del av nysatsningen att bli av med detta klientel. Är ägarna hotade? Västförbud i all ära men en munkjacka med Hells Angels tryck på, är det helt OK? Vi ställde oss frågan – är detta Hells Angels nya klubbhus?

Vi lämnade stället snabbt och frågade en av vakterna när vi gick hur de kan släppa in killar med Hells Angels-tryck på ryggen. Vakten hänvisade bara till västförbudet. En munkjacka med Hells Angels på ryggen sänder väl ändå samma budskap?

Är det rätt av Eskilstuna-Kuriren att låta ett ställe som Le Grand Brasserie, som verkar sponsrat av Hells Angels, annonsera i tidningen och på dess nätupplaga? Kanske dags för stadens ledande nyhetstidning att ta avstånd eller anmäla sig till TV3:s Grannfejden?

Lisa

Svar: Så länge annonser fyller lagliga och etiska krav och att en utannonserad verksamhet eller vara inte är känd eller misstänkt för att kunna leda till en brottslig handling som kan drabba exempelvis en kund så publicerar vi annonsen.

PeO Wärring
chefredaktör
ansvarig utgivare

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!