Strängnäs en odynamisk ankdamm

18 juni 2011 09:02

Tänk att det på 2000-talet finns människor som är så skrämmande att inget politiskt parti vill ha dem med? Personer som är för raka, öppna och rättframma för att vara bekväma i den dynamiska idyllen Strängnäs. Usch för personer som säger vad de tänker och tycker. Nej, här ska du sitta snällt ner i båten om du vill vara politiskt engagerad verkar vara de flesta partiers gemensamma åsikt. Annars kan den lilla ekan börja gunga! Kom inte hit till oss om du vill och tycker något. För här sitter vi still och njuter av den dynamiska idyllen. Smält in eller mobbas ut!

Lika förvånad blir man när man hör att de som arbetar på kommunens demensboende måste följa och pricka av städlistor när de har torkat av lister och skåp? En garanti så att det sker tillräckligt ofta och regelbundet i stället för när det verkligen behövs.

Liksom i politiken är det tydligen viktigt att hålla fasaden blank och fin. Att de boende endast får duscha en gång i veckan är ju inte förvånande när blanka köksluckor prioriteras högre.

Att många dementa skulle vara piggare och få ett mera kvalitativt liv samt kräva mindre omsorg om de fick mera stimulans av både kropp och knopp, genom att få mera blodgenomströmning i hjärnan, en daglig dusch, lätt gymnastik eller promenad som ökar blodcirkulationen. Men det hinns inte med varje dag för städning är viktigast. Tänk på fasaden! Det ska se fräscht ut i den dynamiska idyllen!

Man kan också läsa i tidningen att kommunen planerar att plöja ner rejält med pengar för att göra en ren gågata av Trädgårdsgatan. Lite ironiskt med tanke på hur många inlåsta gamlingar som inte ens får gå ut och gå.

Men det är ju sant, hur skulle det se ut med smutsiga, illaluktande, förvirrade äldre personer som flanerar runt i den dynamiska idyllen? Det skulle verkligen fläcka ner den skinande fasaden. Under en blank yta döljer sig ofta en grund och dyig botten.

Den odynamiska ankdammen Strängnäs borde vara en passande beskrivning på den här kommunen. Och ingen skillnad lär inträffa så länge människor som vägrar gå i koppel mobbas bort.

Besviken Strängnäsbo

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!