Strängnäs tänker kortsiktigt

När jag först fick höra förslaget om Strängnäs grundskolors framtid trodde jag att det var ett skämt, något som politikerna tagit upp under en fikarast på något av sina möten.

9 september 2011 05:58

Kan någon på fullaste allvar mena att vi ska låta våra 10-åringar gå i en skola som har haft stor publicitet kring stökigheter, hot, våld och respektlöshet?

Jag som själv var elev på Paulinska under 90-talet var med om den förra omorganisationen då årskurs 6 flyttade till högstadieskolan. Jag, tillsammans med många fler kan säkerligen vittna om den attitydförändring som skedde samma halvår. Det behövs ingen hjärnkirurg för att lista ut att det hela troligtvis berodde på att dessa barn inte var redo för att bli tonåringar och tog efter de äldre eleverna. Barn gör inte som vi säger, de gör som de ser att andra gör. Hur det hela har gått efter detta med skolan vet de allra flesta.

Hur har politikerna tänkt att våra 10-åringar ska ta sig till skolan? I vår familj börjar vi jobba klockan 7 och har ingen möjlighet att ändra på detta och skjutsa våra barn till skolan till klockan 8. Ska jag skjutsa mina barn och låta dem vänta från klockan 6.30?

Den enda möjligheten som jag ser det är skolskjutsar vilket det inte finns en möjlighet att jag som förälder betalar då detta är något som jag tillsammans med hundratals föräldrar opponerat mig mot från början.

Läroplanen ändras i tid och otid, hur kan vi ändra hela vår organisation för en ny läroplan som inte är prövad i dagsläget? Strängnäs kommun tänker kortsiktigt och är mycket dåliga på att ta tillvara på sina resurser, vilket de indirekt själva håller med om. Varför ska våra barn, samhällets framtid få sota för att politikerna fattat dåliga ekonomiska beslut?

Jag är upprörd, vi är hundratals föräldrar och barn som är upprörda. Det är hög tid att Strängnäs kommun och politikerna visar att det är ett demokratiskt samhälle, de har en hel del att arbeta med för att få behålla framtida väljare.

Malin, upprörd mamma.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa