Felaktig bild av Paulinska

Den som har tagit del av Strengnäs Tidnings rapportering om Paulinska skolan de senaste åren får lätt bilden av ett laglöst inferno framför sig.

9 september 2011 06:11

Av måndagens informationsträff om skolförändringar att döma tycks denna bild framför allt ha anammats av en hel del föräldrar som inte har sina barn på Paulinska.

Som ny lärare på skolan sedan någon månad tillbaka efter att ha sökt mig hit från en friskola i kommunen kan jag konstatera att denna bild inte stämmer med den verklighet jag arbetar i. Jag undervisar i sju klasser på skolan som alla fungerar mycket bra. De allra flesta elever jag kommit i kontakt med är skötsamma barn och ungdomar med gott uppförande. Mina funderingar är:

• Vad har dessa elever gjort för att behöva fungera som spottkopp för allmänheten?

• Hur tror ni det känns för dem att få sin skolas namn och därmed sitt eget omdöme att ständigt behöva dras i smutsen?

Jag är medveten om att tiden efter sammanslagningen av Karinslund och Paulinska var turbulent och smärtsam men nu när denna är bakom oss vore det önskvärt med en mer nyanserad och rättvis beskrivning av verkligheten. Hoppas att ST kan stå för detta.

Jag hoppas också att alla ni som tar för vana att kasta skit på Paulinska enbart på grundval av det ni läst i ST de senaste åren eller ”hört” av någon som inte har kontakt med skolan tänker er för en extra gång. Jag förstår att folk är oroade över kommande skolförändringar i kommunen, jag delar själv denna oro, men låt denna diskussion ske utan kränkningar av Paulinska skolans elever.

Mikael Winblad
Lärare i engelska och spanska på Paulinska skolan

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa