Tät dialog à la Fredrik Lundgren

6 mars 2012 06:11

Strängnäs I tisdagens tidning, den 21 februari, kunde man läsa om omorganisationen av skolorna i Strängnäs stad. Fredrik Lundgren säger att det sker en tät dialog mellan berörda elever, föräldrar och personal. Jag håller inte alls med.

Första kontakten med föräldrarna från Paulinska skedde via ett mejl som handlade om att föräldrarna skulle få tycka till om två regler bland alla ordningsregler. Inte med ett ord hälsades föräldrar och elever välkomna till Paulinska. Det kändes inte så positivt. Andra ”kontakten” var via en inbjudan till öppet hus den 14 januari. Inte så mycket till dialog i den, tycker jag.

Föräldramöte var det den 31 januari. Då fanns det möjlighet att ställa frågor. Jag tycker nog inte att ovanstående kan kallas ”tät dialog” men allting är ju relativt.

Förhoppningsvis är det en tätare dialog med berörd personal/elever. Men jag har mina tvivel.

Fredrik Lundgren anser även att det är att slänga en miljon i sjön om man skulle tillmötesgå önskemålet om en folkomröstning. Men jag och många andra kommuninvånare kan gladeligen räkna upp massor av saker där vi tycker att de styrande i kommunen slängt miljoner i sjön. Men även där är ju allting relativt.

En fråga jag önskar få svar på från kommunens styrande allians är följande: Varför berättade ni inte om denna omorganisation före valet 2010? (Jag vet att det fördes diskussioner redan hösten 2010).

Då hade vi väljare haft en ärlig chans att få visa vad vi tycker. Två olika namninsamlingar duger ju tydligen inte.

Flyttar snart?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa