Invånarna trycks ned

16 mars 2012 06:21

I insändaren ”Strängnäs kommun ljuger igen” som publicerades den 17/12 2011 fick vi läsa om hur kommunen gjorde sitt utskick Aktuellt till ett temanummer för skolan.

Utskicket kom som ett svar på den massiva kritik som framförts mot BUN:s förslag på omorganisering av skolorna. I stället för att ta till sig av åsikterna hos en förkrossande mängd arga och oroliga invånare fyllde man sin blaska med fräsiga ledord som ”trygghet” och bilder på leende kommunalpolitiker och lärare. Och sen skickades detta ut som fyrfärgstryck i runt 30 000 exemplar. Våra skattepengar betalade för att motarbeta oss.

Nu har det hänt igen. Kommunen har producerat och publicerat en videofilm där leende kommunalråd sitter och pratar om vilka fina kompisar de är, hur roligt det är på jobbet och hur underbart fantastiskt det liggande skolförslaget är. Detta trots att protesterna vuxit sig ännu starkare och att en folkomröstning nu stundar.

Det är inte bara förljuget. Det är maktmissbruk att sprida falsk propaganda i avsikt att dupera folket. Speciellt då det är folket som betalar både makthavarnas löner och produktionen av nämnda propaganda.

Upprörd skattebetalare

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa