Kampanj mot Lundgren

17 mars 2012 06:19

Strängnäs Under den senaste tiden verkar det som om det bedrivs en mer eller mindre organiserad kampanj mot BUN:s ordförande Fredrik Lundgren. När det inte finns flera argument i sakfrågan har några insändare övergått i rena personangrepp.

Har ni glömt att det politiska beslutet angående omorganisation av skolan togs av majoriteten i BUN det vill säga S , FP, C och MP, och beslutet står fast.

Att genomföra en rådgivande folkomröstning nu är som att slänga en miljon kronor i sjön. Den skulle komma vid helt fel tidpunkt.

Man kan nästan tro att den nya skolorganisationen enbart berör Finningeskolan men den berör alla kommunala skolor i Strängnäs stad det vill säga även Tosteröskolan, Karinslund-Långbergsskolan, Vasaskolan och Paulinska skolan. Arbetet att genomföra den nya skolorganisationen är i full gång och ska till största delen träda i kraft höstterminen 2012.

Enbart Finningeskolans elever har blivit erbjudna att få stanna kvar på nuvarande skola ett år till. Var detta ett bra beslut? Eller gör vi Finningebarnen en björntjänst?

Undertecknad blir mer och mer tveksam ju fler insändare som kommer i tidningen. Ska dessa barn behöva ha ett helt läsår till med diskussioner om skolans organisation? Det hade varit mycket bättre att genomföra den nya skolorganisationen fullt ut till hösten så fokus hamnar på lärande och inte lokaler.

Mari Bohman

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa