Röstfiske och löjlig symbolhandling

30 april 2012 06:09

Häromdagen (den 14/4) presenterade Anders Borg (M) och Anna-Karin Hatt (C) via SvD Brännpunkt ny tvingande biobränslekvotering i budgetsförslaget, som avser minska Sveriges koldioxidutsläpp med 600 000 ton per år.

600 000 ton är endast 0,002 procent av världens årliga fossilbränslerelaterade koldioxidtillskott.

Även om man blint tror på den CO2-baserade klimatalarmismen måste det hela för varje tänkande människa framstå enbart som röstfiske och en löjlig symbolhandling.

Att bekämpa klimatförändringar genom satsningar på förnyelsebar energi har pågått ett tag nu men det har visat sig bli en katastrof. En ny rapport från nätverket Europafrica visar att Europas import av agrobränsle förvärrar situationen med landgrabbing i Afrika och leder till kränkningar av rätten till mat på en kontinent där många människor lever i fattigdom och hunger.

Landgrabbing är ett allt vanligare fenomen där rika länder köper upp stora arealer jordbruksmark i fattiga länder. Konsekvenserna som nämns ovan är dock högst verkliga och kännbara och inte till det bättre för fattiga och svältande människor i Afrika och även Sydamerika.

Detta är något våra robotaktiga politiker inte verkar begripa.

De verkar inte heller fatta grundläggande fakta om biobränslenas logistik och relaterade sammanhang som svält och fattigdom deras klimatpolitik skapar i U-länderna.

Men så går det om politikerna tror att de förlorar röster om de inte lyder ”gröna maffian” och dess destruktiva, människofientliga lobbinggrupper.

Man får verkligen hoppas att politikerna snart också sansar sig om andra klimatriter som den helt bidragsberoende vindkraften.

Hasse Rising

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa