Bojkotta oseriösa Fas 3- anordnare

17 november 2012 06:00

Eskilstuna På nätet har listor med arbetsförmedlingens sysselsättningsplatser (Fas 3) läckt ut. De är annars sekretessbelagda. Det är ingen kul läsning.

Man undrar hur en stor del av sysselsättningsplatserna ska kunna få någon arbetslös i arbete efter en dylik plats. Visst finns det några undantag. Vad har de arbetslösa som tvingats sysselsättas där i månader eller år lärt sig? Hur har de kommit närmare ett riktigt avlönat jobb?

Arbetslöshet kan snart drabba vem som helst, så bry er! Även er högskoleutbildade. Vad kommer det att finnas för åtgärder som matchar er kompetens? Vi i sysselsättningsfasen behöver folkets hjälp. Bojkotta de anordnare som inte levererar en godtagbar standard. Låt inte sysselsättningsfasen vara för evigt. Rusta oss för jobb med acceptabel lön.

Hjälp oss! När ni handlar eller använder andra tjänster kan ni fråga om de använder personer från sysselsättningsfasen? Fråga vad de gör för de arbetslösa? Hur länge har den varit där? Hur många de har? Om svaret inte är tillfredställande så använd en annan leverantör av det du behöver. Kom ihåg att arbetslöshet kan drabba vem som helst.

Den viktigaste frågan är vilka i de här verksamheterna som klarat livhanken utan inpumpade pengar från Fas 3. En ny typ av bidragssverige.

Släntblomman

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa