Skyll inte på borttagna p-platser

5 januari 2013 06:00

Flera gånger under förra året har jag läst om stackars företagare i Strängnäs och nu även häromdagen.

Nu skyller de dessutom på att den dåliga julhandeln beror på borttagna parkeringsplatser – snälla sluta.

Jag handlar gärna i Strängnäs men det finns inte mycket att handla – det är vad det handlar om. Utbudet här är trist och tråkigt.

Jag var exempelvis. på Fagerstedts skorea – då jag var där var det mycket folk och expediten var stressad – en insändare menar att det var tomt i butiken fast det var 50–70 procents rea. De skor jag tittade på var det inte 50–70 procent rea på (mycket få skor var nedsatta så mycket), de flesta låg på ingen rea alls eller nedsatta med 30 procent. Dock köpte jag inget för det fanns inget som föll mig i smaken – berodde inte på att jag inte kunde parkera min bil precis utanför …

Handlandet har förändrats – man kanske tittar på skor, böcker, kläder – sen går man in på nätet och beställer i stället. Där är det billigare, man betalar ingen frakt och man får gratis skicka tillbaka produkten om den inte skulle passa.

Vi har närheten till Eskilstuna, Västerås samt Stockholm – då åker man dit och handlar allt samtidigt – utvecklingen är sådan.

Strängnäs köpmän – titta hur det ser ut i andra städer, titta till exempel på Eskilstuna – gågata, Växjö – gågata och så vidare. Ni ska vara glada över att det finns parkeringsplatser överhuvudtaget på gatan – jag skulle önska att det verkligen blev en gågata och att det inte fanns några parkeringsplatser överhuvudtaget på gatan (trots att jag både har bil och kör bil till jobbet).

Man kan enkelt parkera vid vattnet – inga problem.

Sluta upp med att skylla på borttagna parkeringsplatser – se över ert sortiment i stället, satsa på reklam och undersök vad vi boende i Strängnäs vill ha.

Inflyttad kommuninnevånare

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa