Bäst att göra Trädgårdsgatan till en gågata

8 januari 2013 06:00

Strängnäs Jag håller helt med "Inflyttad kommuninvånare" som hade sin insändare publicerad i tidningen den 5/1. Det finns absolut ingen anledning att bli så upprörd över att några parkeringsplatser tagits bort i centrala Strängnäs.

I helgen kom en larmrapport som handlade om att flera svenska städer har alldeles för höga halter av skadliga ämnen i luften, detta mycket beroende på biltrafiken.

Låt alla de kvarvarande parkeringsplatserna på Trädgårdsgatan bli handikapparkeringar för dem som verkligen behöver det och lämna några reserverade för leverans av varor till butikerna. Det finns gott om parkeringar för oss andra i närheten av Trädgårdsgatan.

Av vilken anledning måste man parkera på gatan precis utanför apoteket? Banken? Restaurangerna? Frisören? Tungt att bära? Köper man många par skor på Trädgårdsgatan så kan det bli tungt att bära men då borde vi väl öppna för biltrafik inne i Präntaren också? Även där finns ju en skoaffär. Likaså en bokhandel – böcker är tunga.

Färgaffären säljer saker som väger en del men har inte de en lastplats på baksidan av butiken för målare som handlar mycket? Låt annars någon parkeringsplats vara reserverad för ilastning av färg.

Låt oss kunna handla och sitta på uteserveringarna i vackra Strängnäs i lugn och ro utan att behöva störas i onödan av bilar och avgaser. Det allra bästa vore att göra Trädgårdsgatan till gågata direkt.

Lena

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa