Ölkultur bidrar till Eskilstunas utveckling

2 september 2013 06:00

Eskilstuna Ölkultur är en förening med mellan 2 500 och 3 000 medlemmar. Det betyder att en stor del av Eskilstunas vuxna befolkning trivs och träffas i föreningen. Våra medlemmar kommer från alla delar av Eskilstuna, har olika politisk uppfattning och är verksamma inom alla delar av samhället.

Vi har pubkvällar för kommun- och landstingsanställda liksom för Volvos personal. Många företag i Eskilstuna uppskattar att ta med personal eller kunder på en bryggerikväll med ölkultur.

Medlemmarna byggde puben och bemannar den med ideellt arbete. Vi har konstutställningar och levande musik, arrangerar resor och ordnar en rad arrangemang för medlemmar och gäster. Under de tio år som föreningen existerat har det aldrig förekommit våld eller polisingripande på våra pubkvällar, tvärtom betyder ölkultur att dricka med smak och förnuft.

Företaget Eskilstuna Ölkultur har över hundra lokala aktieägare, däribland ett tjugotal småföretag i kommunen. Vi sysselsätter sju personer och bidrar på flera andra sätt till kommunens utveckling. Vår hantverksmässigt tillverkade öl är uppskattad långt utanför kommungränsen, och vi får ofta besökare som reser hit från andra delar av landet.

I veckan har kungaparet valt att besöka vårt företag. Vi välkomnar dem, precis som vi välkomnar alla Eskilstunabor och andra till Eskilstuna Ölkultur!

Anders Olsson

VD, Eskilstuna Ölkultur AB

Göran Johansson

Ordförande, Föreningen Eskilstuna Ölkultur

Svar: På onsdag förmiddag ingår en gnutta välgörenhet för barn i kungaparets PR-resa, undersåtar i Nyköping får köpa kakor och äta korv i majestätets närhet, intäkterna går till drottningens barnstiftelse.

Dagen avslutas med att samma kungapar skänker glans åt fint folks-ändan av en verksamhet som vållar otrygghet och rädsla hos barn, starkölsnäringen. Inkonsekvensen är inte överraskande. Socialpolitiskt ingår kungaparet i alkoholhögern, vilket tidigare upptåg hos Mackmyra tydligt visat.

Att kungaparet på egen hand hittat på detta att gå på pub kan den tro som vill. Det är mer troligt att Eskilstunas kommunala kretsar ordnat saken.

Att en kommun utvecklas genom pubverksamhet kan för övrigt läggas till samlingarna av snömos från regionalt marknadsföringsspråk.

Åke Wredén

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa