Annonssamarbete med Eckerö Linjen

Med Eckerö Linjen är utlandet nära

Fartyget har turat Grisslehamn-Eckerö sedan 1961.
Fartyget har turat Grisslehamn-Eckerö sedan 1961.

Drömmer du om att få resa utomlands och njuta av vällagad mat, shopping, underhållning och vackra vyer? Med Eckerö Linjen mellan Grisslehamn och Eckerö får du efterlängtade upplevelser serverade under en dagsutflykt.

Native 2 februari 2024 00:00
Detta är ett annonssamarbete.

Redan på Drottning Kristinas tid trafikerades havet mellan Grisslehamn i Roslagen och Eckerö på Åland. Då var det post som fraktades över böljan eftersom sträckan är den kortaste vägen mellan Sverige och Finland. För dig som bor i trakten kring Uppsala är Åland nära och lättillgängligt. Tack vare Eckerö Linjens omfattande bussförbindelser är det enkelt att färdas från en hållplats nära din bostad till färjeterminalen i Roslagen.

– Varje vardag har vi två avgångar för den som vill åka fram och tillbaka över dagen, en klockan tio på förmiddagen och en klockan tre på eftermiddagen. Båtresan tar totalt fyra och en halv timme, berättar Maria Hellman-Aarnio som är marknadsdirektör på Eckerö Linjen.  

 

Uppskattad dagsutflykt
Det är många som väljer att träffas och umgås under en dagsutflykt med Eckerö Linjen. Tillgängligheten, enkelheten och prislappen har gjort resan till en populär aktivitet, inte minst bland seniorer som är lediga vardagar.

– Du åker ju faktiskt utomlands och får nya upplevelser, men ändå är allt bekant och känns som hemma, menar Maria Hellman-Aarnio. 

undefined
Fartyget är 121 meter långt och har åtta däck.

 

Buss och båt på köpet
Fartyget har nyligen dockats för att besiktigas och genomgå en mindre renovering. Nu är hon redo att tura igen och det firas med en kampanj där du som resenär får både bussresan och båtturen på köpet när du bokar middag ombord.

– Just maten är något som Eckerö Linjen är kända för. Vi vill servera Östersjöns bästa mat och våra restauranger bjuder på högklassiga matupplevelser, säger Maria Hellman-Aarnio.

 

Östersjöns bästa mat   
Absoluta majoriteten av all mat som serveras görs från grunden ombord av egna kockar med råvaror från lokala producenter på Åland och kring Roslagen. Det är inte ovanligt att grytor står och puttrar om nätterna för att vara klara till buffén dagen därpå. Kökschefens motto är att maten ska smaka gott på riktigt. I de fyra restaurangerna finns mycket välsmakande att välja mellan och menyerna präglas av årstid och säsong. Skärgårdsbordet brukar inte göra någon besviken. Inte heller viltbordet som dukas fram om hösten. 

– De som reser med förmiddagsturen erbjuds brunch under resan till Eckerö, eller så kan de välja att exempelvis äta skärgårdsbord på hemresan, berättar Maria Hellman-Aarnio. 

undefined
Under 2023 bordade drygt 1 miljoner resenärer fartyget.

Musik och shopping 
Förutom måltidsupplevelsen finns det varje dag chans att ta del av högklassig underhållning i form av medryckande musikquiz, gästartister och uppträdanden. 

Nåde den utlandsresenär som inte har med sig en present hem! I taxfreen kan du shoppa stort som smått, till dig själv eller till någon som du håller kär.

undefined
Eckerö Linjen har 268 anställda, varav 209 arbetar ombord.

Kick-off eller konferens
– Dagsutflykterna är även uppskattade av företag som vill anordna en konferens eller en kick-off. Vi har flera mötesrum som är fullt tekniskt utrustade och gruppen brukar hinna med att både jobba och också roa sig, säger Maria Hellman-Aarnio. 

 

Vänd hemåt eller förläng resan
Efter fyra och en halv timme är fartyget tillbaka i Roslagen. Där väntar bussen som tar dig hem till samma hållplats där resan började tidigare samma dag. Det vill säga om du inte vill förlänga resan och även uppleva gemytliga Åland. För då går det lika bra att hoppa av färjan och åka hem en annan dag. 

 

Läs mer om Eckerö Linjen. 

Eckerö Linjen

Fartyget har turat Grisslehamn-Eckerö sedan 1961.

Fartyget är 121 meter långt och har åtta däck.

Eckerö Linjen har 268 anställda, varav 209 arbetar ombord. 

Under 2023 bordade drygt 1 miljoner resenärer fartyget.

www.eckerolinjen.se 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Eskilstuna-Kuriren.