Annonssamarbete med Öster Malma

Kom i julstÀmning pÄ Barockslottet

HĂ€r kan du starta julen med den traditionella julmarknaden – eller njuta av det vilda julborden tillsammans med nĂ€ra och kĂ€ra. PĂ„ Öster Malma fĂ„r du ta del av en stĂ€mningsfull julupplevelse utöver det vanliga.

Kom och starta julen pĂ„ Öster Malma slott med en magisk julmarknad eller boka det smakfulla julbordet med viltkött frĂ„n slottets marker.

Kom och starta julen pĂ„ Öster Malma slott med en magisk julmarknad eller boka det smakfulla julbordet med viltkött frĂ„n slottets marker.

Foto: Öster Malma

Native2024-09-20 09:15
Detta Àr ett annonssamarbete.

I hjĂ€rtat av Sörmland, en timme frĂ„n Stockholm och 20 minuter frĂ„n Nyköping, hittar du Öster Malma. Ett av Sveriges bĂ€st bevarade barockslott som i dag Ă€gs av medlemmar i Svenska JĂ€gareförbundet och har dĂ€rför en stor inriktning pĂ„ jakt och vilt.

Den 16 och 17 november gĂ„r startskottet för julen pĂ„ Öster Malma slott. DĂ„ Ă€r det dags för den traditionella julmarknaden dĂ€r du ta del av mellan 80–100 olika utstĂ€llare med allt som hör julen till, som gediget hantverk, hemgjord sylt, viltkött, vackra kransar och goda ostar. 

– VĂ„r julmarknad Ă€r vĂ€ldigt vĂ€lbesökt och mĂ„nga har det som en mysig tradition att börja julen hĂ€r. Det Ă€r en mysig stĂ€mning och vi har en kör som sjunger en stund under bĂ„da dagarna som bidrar till en hĂ€rlig julstĂ€mning, sĂ€ger Linda Karlsson som Ă€r receptionschef pĂ„ Öster Malma. 

undefined
Julmarknaden pĂ„ Öster Malma har blivit en sjĂ€lvklarhet för mĂ„nga i juletid. Förra Ă„ret hade den 7000 besökare.

Under julmarknaden Ă€r slottscafĂ©et öppet och du kan Ă€ta lunch i restaurang JĂ€garen. Hungriga besökare kan ocksĂ„ njuta av bĂ„de hamburgare och korv pĂ„ omrĂ„det och för marknadens minsta besökare finns Ă€ven möjlighet till ponnyridning. LĂ€s mer om julmarknaden hĂ€r. 

Den 21 november till den 21 december serveras Öster Malmas vilda julbord. PĂ„ julbordet finns allt som hör jultraditionen till, men med en vild twist. 

– VĂ„rt julbord Ă€r unikt pĂ„ det sĂ€ttet att vi serverar viltkött som kommer frĂ„n markerna kring slottet. Du hittar sĂ„klart det klassiska, men fĂ„r ocksĂ„ ta del av gott, lokalt viltkött, sĂ€ger Linda. 

undefined
Öster Malmas specialtĂ© Ă€r viltköttet som kommer frĂ„n markerna omkring slottet.
undefined
PÄ Gottebordet finns alla godsaker som hör julen till.
undefined
En del av Öster Malmas generösa julbord.

Det generösa julbordet dukas upp i restaurang JÀgaren som Àr belÀgen i ladugÄrden. Och dÀrefter gÄr man vidare till slottet för gottebord och pub.

– DĂ„ fĂ„r sĂ€llskapet gĂ„ en kort promenad upp till slottet dĂ€r brasan Ă€r tĂ€nd och alla fantastiska godsaker Ă€r uppdukade. Man har Ă€tit sig mĂ€tt i ladugĂ„rden sĂ„ mĂ„nga uppskattar promenaden innan det Ă€r dags för desserten, sĂ€ger Linda. 

undefined
Julbordets gottebord dukas upp i slottet dÀr brasan Àr tÀnd, puben Àr öppen och hÀrlig julstÀmning vÀntar.

För de som vill göra det till en extra hĂ€rlig upplevelse och bo över pĂ„ Öster Malma, erbjuds ocksĂ„ julbordspaket för de som bokar julbord med ankomst torsdag till lördag. 

– Julen pĂ„ Öster Malma Ă€r en av vĂ„ra höjdpunkter pĂ„ Ă„ret. Vill man stanna i julstĂ€mningen hĂ€r lite lĂ€ngre sĂ„ gĂ„r det att kombinera julbordet med övernattning i hotellet eller vandrarhemmet, sĂ€ger Linda Karlsson. 

undefined
I Öster Malmas Julbordspaketet ingĂ„r julbord, hotellrum och frukost.
Öster Malma

Öster Malma ligger i Ludgo socken i Södermanland, en timme frĂ„n Stockholm, 20 minuter frĂ„n Nyköping och en timme frĂ„n Norrköping. Slottet Ă€gs av medlemmarna i Svenska JĂ€gareförbundet.

PĂ„ anlĂ€ggningen hĂ„lls möten och utbildningar – och det finns möjlighet att ta jĂ€garexamen.

Konferens, event, fester, bröllop och andra arrangemang ordnar de för bÄde företag, organisationer och privatpersoner.

Julmarknad 

Öppettider: Lördag och söndag 16–17 november. Öppet pĂ„ lördagen mellan 10–17 och söndagen 10–16. 

Julborden pĂ„gĂ„r torsdagar – söndagar frĂ„n 21 november till 21 december. 

Boka julbord och lĂ€s mer om julen pĂ„ Öster Malma hĂ€r. 

Kontakt

Telefon: 0155-24 62 28

Mejl: reception@ostermalma.se 

LĂ€s mer om Öster Malma pĂ„ deras hemsida hĂ€r

Klicka hÀr för att komma till deras Instagramsida.

Klicka hÀr för att komma till deras Facebooksida.

Den hÀr annonsen Àr producerad av en kommersiell skribent. Den Àr alltsÄ inte skriven av nÄgon av vÄra journalister pÄ Eskilstuna-Kuriren.