NÀr man vÀljer att köpa sitt kött hos Ica Kvantum EkÀngen vÀljer man Àven att köpa en premiumprodukt. HÀr bÄde styckas och hÀngmöras kött, samt att de Àven maler sin egen köttfÀrs. Med andra ord Àr butikens kött sÄ mycket mer Àn bara en produkt, det Àr en del av ett hantverk.
â Vi Ă€r noggranna med handpĂ„lĂ€gget pĂ„ varje köttdetalj, allt för att göra det enkelt för kocken hemma att tillaga det. Vi Ă€r Ă€ven vĂ€ldigt lyhörda för hur vĂ„ra kunder vill ha sitt kött styckat, men Ă€ven vilket typ av kött de önskar. Vi anpassar dĂ€rför sortimentet bĂ„de efter sĂ€song och efterfrĂ„gan, berĂ€ttar Roffe som Ă€r en av butikens styckare.
PÄ torsdagar, fredagar och lördagar finns det dessutom möjlighet att handla fÀrskt kött över en manuell disk.
â Jag skulle sĂ€ga att vi Ă€r unika i det vi erbjuder. VĂ„ra kunder besöker en matvarubutik men fĂ„r en upplevelse mer lik en saluhall, sĂ€ger Roffe.
Gustav, som Àven han arbetar som styckare i butiken, fyller i:
â Det viktigaste vi kan ge vĂ„ra kunder Ă€r sjĂ€lvklart kött av hög kvalitet, men det Ă€r Ă€ven viktigt för oss att kunna agera experter och svara pĂ„ frĂ„gor och ge tips och rĂ„d. Vi kan rekommendera bĂ„de rĂ€tt kött för rĂ€tt Ă€ndamĂ„l, men Ă€ven hur de ska tillaga sin köttbit för att fĂ„ bĂ€sta möjliga resultat. Alla som lĂ€mnar vĂ„r köttdisk ska kĂ€nna sig helt nöjda med sĂ„vĂ€l kött som service.
För Ica Kvantum EkÀngen Àr det viktigt att veta var köttet kommer ifrÄn och de har sedan mÄnga Är tillbaka valt att endast sÀlja fÀrskt kött som kommer frÄn Sverige. Som en del av detta har Ica Kvantum EkÀngen valt att köpa in delar av sitt nötkött frÄn den lokala leverantören Rekarnekött.
â Det som Ă€r sĂ„ unikt med att arbeta tillsammans med Ica Kvantum EkĂ€ngen Ă€r att de följer vĂ„r filosofi om att Ă€ta av hela djuret. Tillsammans kan vi lĂ€ra vĂ„ra konsumenter vikten av att ta vara pĂ„ allt och att de pĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan Ă€ta kött pĂ„ ett mer etiskt och hĂ„llbart sĂ€tt, berĂ€ttar Martina pĂ„ Rekarnekött.