När man väljer att köpa sitt kött hos Ica Kvantum Ekängen väljer man även att köpa en premiumprodukt. Här både styckas och hängmöras kött, samt att de även maler sin egen köttfärs. Med andra ord är butikens kött så mycket mer än bara en produkt, det är en del av ett hantverk.
— Vi är noggranna med handpålägget på varje köttdetalj, allt för att göra det enkelt för kocken hemma att tillaga det. Vi är även väldigt lyhörda för hur våra kunder vill ha sitt kött styckat, men även vilket typ av kött de önskar. Vi anpassar därför sortimentet både efter säsong och efterfrågan, berättar Roffe som är en av butikens styckare.
På torsdagar, fredagar och lördagar finns det dessutom möjlighet att handla färskt kött över en manuell disk.
— Jag skulle säga att vi är unika i det vi erbjuder. Våra kunder besöker en matvarubutik men får en upplevelse mer lik en saluhall, säger Roffe.
Gustav, som även han arbetar som styckare i butiken, fyller i:
— Det viktigaste vi kan ge våra kunder är självklart kött av hög kvalitet, men det är även viktigt för oss att kunna agera experter och svara på frågor och ge tips och råd. Vi kan rekommendera både rätt kött för rätt ändamål, men även hur de ska tillaga sin köttbit för att få bästa möjliga resultat. Alla som lämnar vår köttdisk ska känna sig helt nöjda med såväl kött som service.
För Ica Kvantum Ekängen är det viktigt att veta var köttet kommer ifrån och de har sedan många år tillbaka valt att endast sälja färskt kött som kommer från Sverige. Som en del av detta har Ica Kvantum Ekängen valt att köpa in delar av sitt nötkött från den lokala leverantören Rekarnekött.
— Det som är så unikt med att arbeta tillsammans med Ica Kvantum Ekängen är att de följer vår filosofi om att äta av hela djuret. Tillsammans kan vi lära våra konsumenter vikten av att ta vara på allt och att de på så sätt kan äta kött på ett mer etiskt och hållbart sätt, berättar Martina på Rekarnekött.