Annonssamarbete med Moretec

”Vi gillar det vi gör, men det gör även våra kunder”

Från kalas och disco till idrotts-VM och artistturnéer – här är företaget som trots pandemi lyckades dubbla sin omsättning under två års tid och än har vi inte sett slutet på deras framgångssaga.

"Vi ser väldigt positivt på framtiden och har gjort en hel del investeringar", säger Mårten Larsson, VD på Moretec.

"Vi ser väldigt positivt på framtiden och har gjort en hel del investeringar", säger Mårten Larsson, VD på Moretec.

Foto: Content Studio, NTM Media

Native2024-03-06 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Med en musikintresserad storebror och en pappa som arbetade som ljudtekniker på Sveriges Radio har kombinationen av musik, ljud och teknik alltid genomsyrat Mårten Larssons vardag. När hans 10-årskalas närmade sig var det därför en självklarhet att han skulle vara sin egen fests diskjockey. 

— Det blev ett uppskattat inslag på kalaset – så uppskattat att jag började vara diskjockey även på andra kalas för en liten peng på ungefär 20 kronor om jag minns rätt, skrattar Mårten. 

undefined
En av Moretecs många återkommande kunder är EN-Galan i Eskilstuna.

Under följande år fortsatte Mårten på discospåret under kalas, skolavslutningar och kabaréer men spelade även musiken i sporthallen när Guif spelade match. Så småningom köpte han in egen utrustning och under gymnasiet jobbade han på Företagsrocken varje fredag. Det var även under sin gymnasietid som han insåg möjligheten i att hyra ut sin utrustning så att andra kunde använda den. 

— Det var här någonstans som jag visste att det var ljud- och ljusteknik som jag skulle jobba med. Direkt efter studenten 2005 startade jag därför eget företag, blev lärling hos andra med samma intresse och hjälpte till vid diverse evenemang, berättar Mårten. 

undefined
Flytten till större och helt nya lokaler var en stor del av företagets framtidssatsning.
undefined
Martin ”Barni” Johansson, är en av delägarna till Moretec.

Efter tio år blev företaget ett aktiebolag med två delägare, Mårten och Martin ”Barni” Johansson. Sedan dess har framgångssagan utvecklats i en rasande fart. Idag är de Moretec - en väletablerad ljud-, ljus-, bild- och scenleverantör som verkar primärt i Mälardalen men som även gör uppdrag i övriga delar av Sverige samt Europa.

— Det är framför allt kvaliteten och vårt engagemang som ligger bakom vår utveckling. Vi gör många uppdrag på rekommendation och har flera återkommande kunder, vilket är ett tydligt tecken på att det vi gör är bra, menar Mårten. 

undefined
Under flera år har Moretec varit totalleverantör ljud och ljus till Kolhusteatern.

Trots en pandemi lyckades Moretec dubbla sin omsättning från 2019 till 2022 och fortsätter med samma resultat även efter 2023. 

— Vi ser väldigt positivt på framtiden och har gjort en hel del investeringar för att hela tiden hänga med i såväl branschutvecklingen som i vår framgång. I och med detta har vi bland annat satsat på nyrekrytering, utökat vår fordonsflotta och köpt in ny utrustning, men den största satsningen är nog våra helt nya lokaler här i Vilsta industriområde, berättar Mårten. 

Han fortsätter: 

—  För drygt två år sedan tog vi beslutet att satsa oss ur pandemin och i och med det gick flytten till nya lokaler av stapeln. Vi hade vuxit ur de tidigare och behövde bättre förutsättningar. Jag visste att flytten skulle bli bra, men jag hade inte räknat med det enorma lyft det faktiskt gjorde för hela verksamheten. Vi kan nu ta emot alla våra kunder hos oss och de flesta som kliver in här får samma wow-känsla som vi fick.  

undefined
Moretec var totalleverantör utav ljud, ljus, tekniker och transport samt stod för ljusdesignen under hela Molly Hammars turné.

Moretec fokuserar idag på fyra olika affärsben, nämligen idrott, företagsevent och konferenser, artistturnéer samt ren utrustningsuthyrning. Picknick i Parken, EN-galan och Rix FM-Festival är några av de uppdrag som Moretec har i bagaget, men de har även stått med helhetslösningar för bland annat Molly Hammar och Andreas Lundstedt under deras turnéer. Nu närmast har de levererat ljudet för Bolagets konsert i Malmö Arena. 

— Det många inte tänker på är att även idrotten har ett stort behov av ljud- och ljuslösningar. I över tio års tid har vi varit helhetsleverantör till Sveriges Dansorganisations SM i dans, men har även varit involverade i två stora handbolls-VM och innebandy-SM, förklarar Mårten och säger avslutningsvis:

— Det vi är mest stolta över är att vi har så många återkommande kunder. Vi gillar det vi gör, men det gör även våra kunder och det är det allra viktigaste för oss. 

Vill du veta mer?

www.moretec.se 

Telefon: 070 313 2386
Mejl: info@moretec.se 
Adress: Svarvargatan 24, 632 29 Eskilstuna

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Eskilstuna-Kuriren.