Detta är ett annonssamarbete

Detta får du se och uppleva på Island

18 juli 2022 10:29

Detta inlägg är en annons

Island är ett fantastiskt land som har så mycket att erbjuda sina besökare. Från den fantastiska naturen till den unika kulturen och historien finns det något för alla på Island. Och om du funderar på att flyga till Island kan du här se vad du kan förvänta dig på din resa.

För det första är flyget till Island vanligtvis ganska kort - under fem timmar från de flesta större flygplatser i Europa. Det betyder att du kan njuta av landets otroliga landskap på nolltid!

När du väl anländer till Island är det första du kommer att märka det fantastiska landskapet. 

Landet är hemvist för några av världens vackraste landskap, inklusive glaciärer, vattenfall, gejsrar och mycket mer. Du kommer definitivt att vilja ägna lite tid åt att utforska allt som Island har att erbjuda.

När det gäller boende finns det något för alla på Island

Från camping och vandrarhem till lyxhotell, du kommer att kunna hitta ett boende som passar din budget och dina behov. Och om du planerar att tillbringa tid i huvudstaden Reykjavik finns det gott om hotell och lägenheter.

På det hela taget är flyg från Sverige till Island en upplevelse som du sent kommer att glömma. Landet har har så mycket att erbjuda, från det fantastiska landskapet till den unika kulturen och det unika köket.

Här är bara några av höjdpunkterna:

1. Den blå lagunen: Den blå lagunen är en av Islands mest populära turistattraktioner och är ett måste. Lagunen ligger i ett geotermiskt område och dess vatten värms naturligt upp av jordens värme. Lagunens blå vatten är rikt på mineraler, vilket gör den till en perfekt plats för avkoppling och föryngring.

2. Reykjavik: Islands huvudstad är full av energi och karaktär. Från det livliga nattlivet till de många museerna och gallerierna har Reykjavik något för alla. Vart du än går i staden kommer du garanterat att imponeras av den livliga atmosfären.

3. Den gyllene cirkeln: Denna populära turistväg tar dig till några av Islands mest ikoniska sevärdheter, inklusive det magnifika vattenfallet Gullfoss och det geotermiska området Haukadalur. Golden Circle är det perfekta sättet att uppleva Islands fantastiska naturskönhet.

4. Vatnajökulls nationalpark: Vatnajökulls nationalpark är hemvist för Europas största glaciär och är ett måste för alla som är intresserade av Islands glaciärer och landskap. Parken erbjuder en mängd olika aktiviteter, från vandring och isklättring till båtturer och glaciär promenader.

5. Hvítárvatn-sjön: Hvítárvatn ligger på Islands högland och är en vacker sjö som är perfekt för en dag av avkoppling. Med sina sandstränder och sitt klara vatten är sjön idealisk för att simma, sola och njuta av den otroliga utsikten.

Det här är bara några av de saker som finns att se och uppleva på Island. Om du vill ha fler idéer kan du se till att kolla in våra andra artiklar om resor till Island.

Från

guidetoiceland.is