Annonssamarbete med Destination Eskilstuna

Evenemangssommaren i Eskilstuna

"Picnic i Parken är en återkommande folkfest", säger Therese Andersson.
"Picnic i Parken är en återkommande folkfest", säger Therese Andersson.

I sommar kan du uppleva allt från allsångskvällar och livemusik till gratisfestivaler, speedway och fotbolls-VM på storbildsskärm i Eskilstuna.

Native 3 juli 2023 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Carl Sjölander och Therese Andersson arbetar som turistinspiratörer på Destination Eskilstuna och de har full koll på sommarens evenemang i Eskilstuna, Torshälla och Sundbyholm. 

— Picnic i Parken är en återkommande folkfest som de allra flesta Eskilstunabor känner till. Men ett nytillskott på Eskilstunas scenhimmel är Skensta Theater där det anordnas allt från operafestival till fransk afton under sommaren, berättar Therese.

Den 15 juli spelar Gyllene tider i Sundbyholms slottspark, och den 20 augusti kommer Diggiloo till samma plats. Vid båda tillfällen förväntas det bli mycket trafik och bilköer.

— För den som vill lämna bilen hemma kör Tuna Trafik konsertbussar från centrala Eskilstuna. Ett annat tips är att ta cykeln, det finns en fin cykelbana ut till Sundbyholm, fortsätter Therese. 

undefined
Rix FM Festival är tillbaka Eskilstuna den 27 juli.

Den 27 juli arrangeras Rix FM Festival på Fristadstorget med artister som Måns Zelmerlöw, Hanna Ferm, Klara Hammarström, Dotter och Offenbach. Det blir även signeringar med utvalda artister. Vill man inte bara lyssna till skönsång, utan även bidra med sin egen, kan man få det begäret stillat också.

— Allsång i Parken med Mathilde Stavehaug är tillbaka för tredje året i rad, på Parken Zoo. En nyhet för i år är att Vinäger Vinbar, glashuset på Fristadstorget, arrangerar allsång med gruppen 2njoy vid sex tillfällen under juli och augusti, berättar Carl.

Men Eskilstuna är inte bara en musikstad utan också en idrottsstad.

— Under sommaren arrangeras väldigt många aktiviteter för barn, bland annat prova-på-gymnastik, fotboll, minigolf, OCR, handboll, klättring och karate, berättar Carl.

För den som vill se på idrott kör regerande svenska mästarna i speedway, Eskilstuna Smederna, sina hemmamatcher på Eskilstuna Motorstadion och Eskilstuna United och AFC Eskilstunas matcher genomförs på Tunavallen i Eskilstuna. 

undefined
Upplev farten på Smedernas hemmamatcher under sommaren.

Vill man spana på häftiga veteranbilar, träffa andra fordonsfantaster och lyssna till mullrande motorer arrangeras fordonsträffar vid Sportcaféet i Vilsta på torsdagar och på GTR Motorpark på måndagar under sommaren. Den 27 augusti arrangeras Eskilstuna Veterandag på Ekeby flygfält med utställningar, uppvisningar och en stor veterandelsmarknad med över 300 säljare.

— Eskilstuna Veterandag är ett av Sveriges största veteranevenemang med besökare från hela landet. Är man intresserad av gamla bilar, flygplan och motorer är det här årets höjdpunkt, säger Therese.

I den här artikeln listas ett urval av sommarens evenemang, betydligt fler finns att upptäcka i Eskilstunas evenemangsguide på evenemang.eskilstuna.se.

—I skrivande stund finns nära på 1000 evenemang registrerade i evenemangsguiden, och nästan hälften av dem är sommarlovsevenemang för barn och unga, säger Carl.

Har ni några fler tips på hur man kan hålla sig uppdaterad om vad som händer i Eskilstuna, Torshälla och Sundbyholm i sommar?

— Varje månad, året om, skickar vi ett nyhetsbrev med tips på vad man kan se och göra i Eskilstuna med omnejd. Det kan handla om allt från restaurangetableringar och konserter till matmarknader och andra positiva Eskilstunanyheter. Sådant som gör Eskilstuna till en roligare plats, berättar Carl. 

Bli prenumerant på nyhetsbrevet. Det är kostnadsfritt och går enkelt att avsluta prenumerationen via en knapp i varje utskick.

Musikevenemang

Juli
5, 12, 19, 26 juli Picnic i Parken, Stadsparken
6, 13, 27 juli, Allsång med 2njoy, Fristadstorget
13, 14, 15 juli, La Chansonette, Skensta Theater
15 juli Gyllene tider, Sundbyholms slottspark
20 juli Gunhild Carling Band, Holmberget
27 juli Rix FM Festival, Fristadstorget
28-30 juli Etown Queer Fest 2023, Balsta musikslott

Augusti
5 augusti Shirley Clamp, Rademachersmedjorna
3, 10, 20 augusti, Allsång med 2njoy, Fristadstorget
10-13 augusti Eskilstuna Marknad, Strömsholmen
10, 17 augusti Allsång i Parken, Parken Zoo
13, 14, 16, 18, 19, 21 Operafestival: Amelia går på bal, Skensta Theater
20 augusti Diggiloo, Sundbyholms slottspark

Sportevenemang

Juli
19 juli Ica Maxi Eskilstunas fyraårstest och Theoz, Sundbyholmstravet
28 juli Sundbyholmsdagen – familjedag på travet, Sundbyholmstravet
29 juli Fotbolls-VM visas på storbildsskärm, Fristadstorget

Augusti
2 augusti Fotbolls-VM visas på storbildsskärm, Fristadstorget
4-6 augusti Tors Trophy, Krusgårdsparken 
5-6 augusti Dragracing: Mälardalen Open, Kjula

 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Eskilstuna-Kuriren.