Här är köttet en del av ett hantverk

Ica Kvantum Ekängens köttavdelning genomsyras av kvalitet och diskarna är fyllda med välstyckat kött. Att arbeta med kött kräver både kunskap och respekt för djuren.

  Sedan 2008 samarbetar Ica Kvantum Ekängen med Rekarnekött.

Sedan 2008 samarbetar Ica Kvantum Ekängen med Rekarnekött.

Foto: Sörmlands Media

Native2021-09-27 15:47
Detta är ett annonssamarbete.

Därför har Ica Kvantum Ekängen valt att köpa in en del av sitt nötkött från den lokala leverantören Rekarnekött och sedan stycka köttet själva i butiken.

— Det som är så unikt med att arbeta tillsammans med Ica Kvantum Ekängen är att de följer vår filosofi om att äta av hela djuret, och är därför en av få som köper in hela djur till butiken. Tillsammans kan vi lära våra konsumenter vikten av att ta vara på allt och att de på så sätt kan äta kött på ett mer etiskt och hållbart sätt, berättar Martina på Rekarnekött. 

undefined
Sedan 2008 samarbetar Ica Kvantum Ekängen med Rekarnekött.

Allt färre butiker i Sverige arbetar med att stycka hela djur, hängmöra kött och sälja färskt kött över disk. Ica Kvantum Ekängen maler även sin egen köttfärs i butiken, vilket kräver att butiken uppfyller speciella krav. Med andra ord är kött så mycket mer än bara en produkt, det är en del av ett hantverk. 

— När man väljer att köpa sitt kött hos oss köper man en premiumprodukt, och väljer man att köpa bra produkter får man även ett bättre näringsinnehåll. Vi putsar allt och ser till att köttdetaljerna är i bästa skick innan det når våra kunder. Det är lätt att man själv skär bort för mycket av köttet. Vi är noggranna med handpålägget på varje köttdetalj, allt för att göra det enkelt för kocken hemma att tillaga det, berättar William, Ica Kvantum Ekängens köttansvarige. 

Han fortsätter: 

— Vi är även anpassningsbara efter hur våra kunder vill ha sitt kött, och det går jättebra att kontakta oss för att beställa både en specifik mängd kött och hur man önskar det styckat. Nu i slutet på oktober och under november kommer jakten i gång i Sörmland och då kommer vi ta in en hel del härligt viltkött i butiken, både färskt som vi styckar i butiken och frysta detaljer för den som önskar. 

undefined
— Det som är så unikt med att arbeta tillsammans med Ica Kvantum Ekängen är att de följer vår filosofi om att äta av hela djuret, och är därför en av få som köper in hela djur till butiken, berättar Martina på Rekarnekött.

För Ica Kvantum Ekängen är det viktigt att veta var köttet kommer ifrån och de har sedan många år tillbaka valt att endast sälja färskt kött som kommer från Sverige. 

— Vi har valt att sticka ut hakan lite och ta ställning till att inte sälja färskt kött som kommer från andra länder. Vi har mer än tillräckligt bra kött i Sverige och vi är duktiga på djurhållning, därför ser vi ingen anledning till att köpa kött utomlands, menar William. 

— Vi är noggranna med handpålägget på varje köttdetalj, allt för att göra det enkelt för kocken hemma att tillaga det, berättar William, Ica Kvantum Ekängens köttansvarige.
— Vi är noggranna med handpålägget på varje köttdetalj, allt för att göra det enkelt för kocken hemma att tillaga det, berättar William, Ica Kvantum Ekängens köttansvarige.
Vill du veta mer?

Rekarnekött är en grupp av lantbrukare som föder upp nötkreatur av köttras och köttraskorsningar i och runt om Eskilstuna. De ansvarar över hela produktionen, från det att djuret föds fram tills det når butiken. Under sommaren går djuren ute på bete och under vintern får de foder som är producerat på gårdarna.

Ica Kvantum Ekängen 
Strängnäsvägen 11, 63349 Eskilstuna
016-171200
kundtjanst.ekangen@kvantum.ica.se

Karta: ICA Kvantum Ekängen
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Eskilstuna-Kuriren.