Annonssamarbete med Westlings Begravningsbyrå

”Här är alla känslor välkomna”

Oavsett om du förlorat en nära anhörig, en avlägsen vän eller en kollega så är det få händelser i livet som påverkar oss så starkt som när någon går bort. På ett kontor i centrala Eskilstuna sitter tre kvinnor som alla är experter på att hjälpa till i just situationer som dessa.

 Hanna Nyholm, Helena Gissberg och Sandra Fritz på Westlings Begravningsbyrå.

Hanna Nyholm, Helena Gissberg och Sandra Fritz på Westlings Begravningsbyrå.

Foto: Content Studio, NTM Media

Native2024-04-05 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Hur är det att arbeta på en begravningsbyrå är en av de mest frekvent ställda frågorna till begravningsrådgivarna Sandra Fritz, Hanna Nyholm och Helena Gissberg samt till Erik Arvidson som arbetar med transport och representation på Westlings Begravningsbyrå

— Det är ett meningsfullt och varierande jobb där man möter många människor. Ibland är vi inne på kontoret och har kundbesök eller iordningställer minnesalbum för att därefter vara ute och kistlägga, sköta transporter eller arbeta som representant under begravningar. Många blir förvånade över att det är vi själva som sköter samtliga moment i ett begravningsuppdrag, förklarar Helena. 

undefined
För Westlings Begravningsbyrå är det viktigt att anhöriga kan känna sig trygga.

Tillsammans är de ett sammansvetsat team med högt i tak, något som varit en styrka i deras arbete. Men även om rollen som begravningsrådgivare innebär ett dagligt bemötande av människor som befinner sig i sorg, finns det även ljusare stunder. 

— Vi får ofta en fin inblick i människors liv och deras historia. Ibland gör det att vi tillsammans kan skratta och le, medan vi ibland får låta familjens sorg ta plats. Här är alla känslor välkomna och du får gråta, skratta eller vara arg – alla hanterar sorg på olika sätt. Det är viktigt att komma ihåg det, menar Sandra. 

Vad behöver man tänka på vid ett dödsfall? 

undefined
"Vi får ofta en fin inblick i människors liv och deras historia. Ibland gör det att vi tillsammans kan skratta och le, medan vi ibland får låta familjens sorg ta plats" berättar Sandra.
undefined
Du som förlorat någon behöver inte ha några detaljer klara innan du kontaktar begravningsbyrån, det kan ni lösa tillsammans på plats.
undefined

När du befinner dig mitt i en känslostorm av sorg, chock och saknad kan det vara svårt att navigera i vad som händer, och än svårare att fatta beslut inför den kommande begravningen. 

— Vi kan erbjuda en trygghet där vi följer familjen hela vägen – från det första mötet på begravningsbyrån till det sista avskedet under begravningen. Det är många som blir förvånade över att besöket på begravningsbyrån inte var så otäckt, att det till och med var riktigt trevligt, berättar Hanna. 

undefined
"Alla hanterar sorg på olika sätt. Det är viktigt att komma ihåg det", menar Sandra.

På Westlings Begravningsbyrå har man lång erfarenhet av att bemöta människor i sorg. Här är man lyhörd och lägger stor vikt vid att få fram den känsla som matchar de anhörigas önskemål – allt för att hjälpa till att skapa ett stämningsfullt och personligt avsked.

Läs mer här om hur ett besök på begravningsbyrån går till!

— Det som är viktigt är att ta kontakt med en begravningsbyrå så snart som möjligt. Du behöver inte ha förberett dig eller ha detaljerna på plats, det hjälps vi åt med, säger Helena.

Hanna fortsätter:

— Det är många beslut som behöver fattas och det kan kännas väldigt överväldigande. Har vi då tiden på vår sida finns det utrymme att fundera och ni behöver inte ta förhastade beslut eller skynda fram ert avsked. En del tyngd brukar lyftas från axlarna när man vet datumet för begravningen och vad man har att förhålla sig till. 

undefined
Hanna, Helena och Sandra har ett tätt samarbete och sköter samtliga moment i ett begravningsuppdrag.

Mitt i sorgen är det lätt att man glömmer att även lyfta det liv en människa fått leva och fira den tid och de minnen man fick dela med varandra. 

— Det blir alltmer populärt att lyfta fram personliga detaljer om den avlidne och att till exempel ha ett foto och personliga saker framme vid kistan eller urnan. Musiken som väljs på begravningar idag är ofta mer personlig och betyder mycket för de anhöriga. Det kan vara önskemål om till exempel dansband eller hårdrock, berättar Sandra.  

Hanna fyller i: 

— Det allra viktigaste vi kan ge anhöriga är möjligheten att på ett vackert och personligt sätt få göra ett sista avsked. 

Läs mer om eller kontakta Westlings Begravningsbyrå här!

Mer information:

Westlings Begravningsbyrå AB är en fristående begravningsbyrå vars huvudsakliga arbetsområde är Eskilstuna med omnejd.

En värdig begravning till en rimlig kostnad
I grundpriset 12.600 kronor, tillsammans med kostnaden för bisättningstransporten (2.600 kronor inom Eskilstuna), ingår allt som behövs för att anordna en begravning. Läs mer här!

Kontakt
Telefon: 016-13 41 10

Mejl: info@westlingsbegravning.se

Adress: Rosenhällsgatan 3, 633 58 Eskilstuna

Karta: Westlings Begravningsbyrå
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Eskilstuna-Kuriren.