Annonssamarbete med Kompetensgallerian

”De kunskaper du fĂ„r gör dig attraktiv pĂ„ arbetsmarknaden”

Med en skrÀddarsydd utbildning och flera veckors arbetsplatsförlagt lÀrande kan du fÄ ett första steg in hos en potentiell framtida arbetsgivare.

Henrik Freed, rektor pÄ Komvux, tillsammans med Filip Redéen, vd pÄ Rehobot Hydraulics AB.

Henrik Freed, rektor pÄ Komvux, tillsammans med Filip Redéen, vd pÄ Rehobot Hydraulics AB.

Foto: Content Studio, NTM Media

Native2024-06-03 01:00
Detta Àr ett annonssamarbete.

Nu har anmÀlan till höstens yrkesutbildningar pÄ Komvux öppnat. En av dem Àr industriutbildning med inriktning CNC eller svets. Det Àr Komvux i Eskilstuna som tillsammans med Kunskapscompaniet erbjuder utbildningsmöjligheten inom dessa efterfrÄgade yrken.

— Det Ă€r en yrkesutbildning pĂ„ gymnasienivĂ„ dĂ€r du under ungefĂ€r ett och ett halvt Ă„r fĂ„r lĂ€ra dig precis det som arbetsgivarna efterfrĂ„gar. Detta Ă€r en kort och relativt snabb vĂ€g direkt ut i arbetslivet, berĂ€ttar Henrik Freed som Ă€r rektor pĂ„ Komvux. 

LÀs mer och ansök hÀr!

Ett av Komvux:s uppdrag Àr att ta reda pÄ vilket behov av kompetens företagare i Eskilstuna har, i syfte att kunna skrÀddarsy utbildningar efter det arbetsgivare behöver.

— Det Ă€r ett vĂ€ldigt viktigt förarbete vi gör. Vi startar inte utbildningar om vi ser att just den kompetensen för tillfĂ€llet inte efterfrĂ„gas pĂ„ arbetsmarknaden. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan du som elev kĂ€nna dig trygg i att de kunskaper du fĂ„r gör dig attraktiv pĂ„ arbetsmarknaden och ger goda möjligheter till jobb direkt, förklarar Henrik. 

undefined
Mahdi arbetar som CNC-operatör pÄ Rehobot Hydraulics efter att han slutfört sin industriutbildning pÄ Komvux. HÀr visar han en av detaljerna han har svarvat.

Utbildningen baseras pÄ sÄvÀl teoretiskt som praktiskt lÀrande och erbjuder Àven ett flertal veckor av arbetsplatsförlagt lÀrande, APL. Ett av de företag i Eskilstuna som tagit emot elever Àr Rehobot Hydraulics AB som tillverkar och utvecklar produkter och system inom högtryckshydraulik för anvÀndning inom service- och underhÄllsapplikationer över hela vÀrlden.

— Hos oss kan eleverna testa sina teoretiska kunskaper i praktiken samtidigt som de fĂ„r en chans att prova pĂ„ ett mĂ„ngsidigt jobb med flexibla och varierande dagar. Vi har upplevt att Kunskapscompaniet lyckats bra med att rekommendera passande elever till vĂ„r verksamhet, berĂ€ttar Filip RedĂ©en, vd pĂ„ Rehobot Hydraulics AB. 

Vill du veta mer? Klicka hÀr!

undefined
"Hos oss kan eleverna testa sina teoretiska kunskaper i praktiken samtidigt som de fÄr en chans att prova pÄ ett mÄngsidigt jobb", berÀttar Filip och visar nÄgra av de produkter som de producerar pÄ Rehobot Hydraulics.

Han fortsĂ€tter: 

— För en tid sedan gjorde en av Komvux elever sin APL hos oss. Han visade en fantastisk arbetsmoral och engagemang, samtidigt som han jobbade hĂ„rt och strĂ€vade efter att utvecklas. Alla dessa egenskaper Ă€r nĂ„got vi vĂ€rderar högt och idag Ă€r han fĂ€rdig med sin utbildning och anstĂ€lld hos oss. 

Även Henrik instĂ€mmer om att intresse och instĂ€llning kan vara avgörande bĂ„de under sin utbildning men Ă€ven i arbetslivet. 

— Att höra hur nöjda Rehobot Hydraulics Ă€r med de elever de tagit emot Ă€r ett kvitto pĂ„ att vĂ„rt samarbete med lokala företag fungerar. Arbetsplatsförlagt lĂ€rande Ă€r som ett skyltfönster dĂ€r du fĂ„r chansen att visa vad du gĂ„r för och som samtidigt ger dig eftertraktad erfarenhet. Det Ă€r dĂ€rför detta Ă€r en sĂ„ viktig bestĂ„ndsdel av vĂ„ra utbildningar, avslutar han. 

Mer info

Utbildningar som startar 16 september
Industriutbildning med inriktning CNC eller svets
Bagare och konditor
Elektriker
Fastighetsskötare
Kock
Larm- och sÀkerhetstekniker
Lastbilsförare
MĂ„lare
Snickare/trÀarbetare
VVS-montör
Undersköterska

Ansökan öppnar 3 juni och stĂ€nger 11 augusti. 

LĂ€s mer om utbildningarna hĂ€r! 

Vill du veta mer kan du besöka eller kontakta studie- och yrkesvÀgledare pÄ Kompetensgallerian
 

Komvux
komvux@eskilstuna.se
016-7101030

Den hÀr annonsen Àr producerad av en kommersiell skribent. Den Àr alltsÄ inte skriven av nÄgon av vÄra journalister pÄ Eskilstuna-Kuriren.