Annonssamarbete med Kompetensgallerian

”De kunskaper du får gör dig attraktiv på arbetsmarknaden”

Med en skräddarsydd utbildning och flera veckors arbetsplatsförlagt lärande kan du få ett första steg in hos en potentiell framtida arbetsgivare.

Henrik Freed, rektor på Komvux, tillsammans med Filip Redéen, vd på Rehobot Hydraulics AB.

Henrik Freed, rektor på Komvux, tillsammans med Filip Redéen, vd på Rehobot Hydraulics AB.

Foto: Content Studio, NTM Media

Native2024-06-03 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Nu har anmälan till höstens yrkesutbildningar på Komvux öppnat. En av dem är industriutbildning med inriktning CNC eller svets. Det är Komvux i Eskilstuna som tillsammans med Kunskapscompaniet erbjuder utbildningsmöjligheten inom dessa efterfrågade yrken.

— Det är en yrkesutbildning på gymnasienivå där du under ungefär ett och ett halvt år får lära dig precis det som arbetsgivarna efterfrågar. Detta är en kort och relativt snabb väg direkt ut i arbetslivet, berättar Henrik Freed som är rektor på Komvux. 

Läs mer och ansök här!

Ett av Komvux:s uppdrag är att ta reda på vilket behov av kompetens företagare i Eskilstuna har, i syfte att kunna skräddarsy utbildningar efter det arbetsgivare behöver.

— Det är ett väldigt viktigt förarbete vi gör. Vi startar inte utbildningar om vi ser att just den kompetensen för tillfället inte efterfrågas på arbetsmarknaden. På så sätt kan du som elev känna dig trygg i att de kunskaper du får gör dig attraktiv på arbetsmarknaden och ger goda möjligheter till jobb direkt, förklarar Henrik. 

undefined
Mahdi arbetar som CNC-operatör på Rehobot Hydraulics efter att han slutfört sin industriutbildning på Komvux. Här visar han en av detaljerna han har svarvat.

Utbildningen baseras på såväl teoretiskt som praktiskt lärande och erbjuder även ett flertal veckor av arbetsplatsförlagt lärande, APL. Ett av de företag i Eskilstuna som tagit emot elever är Rehobot Hydraulics AB som tillverkar och utvecklar produkter och system inom högtryckshydraulik för användning inom service- och underhållsapplikationer över hela världen.

— Hos oss kan eleverna testa sina teoretiska kunskaper i praktiken samtidigt som de får en chans att prova på ett mångsidigt jobb med flexibla och varierande dagar. Vi har upplevt att Kunskapscompaniet lyckats bra med att rekommendera passande elever till vår verksamhet, berättar Filip Redéen, vd på Rehobot Hydraulics AB. 

Vill du veta mer? Klicka här!

undefined
"Hos oss kan eleverna testa sina teoretiska kunskaper i praktiken samtidigt som de får en chans att prova på ett mångsidigt jobb", berättar Filip och visar några av de produkter som de producerar på Rehobot Hydraulics.

Han fortsätter: 

— För en tid sedan gjorde en av Komvux elever sin APL hos oss. Han visade en fantastisk arbetsmoral och engagemang, samtidigt som han jobbade hårt och strävade efter att utvecklas. Alla dessa egenskaper är något vi värderar högt och idag är han färdig med sin utbildning och anställd hos oss. 

Även Henrik instämmer om att intresse och inställning kan vara avgörande både under sin utbildning men även i arbetslivet. 

— Att höra hur nöjda Rehobot Hydraulics är med de elever de tagit emot är ett kvitto på att vårt samarbete med lokala företag fungerar. Arbetsplatsförlagt lärande är som ett skyltfönster där du får chansen att visa vad du går för och som samtidigt ger dig eftertraktad erfarenhet. Det är därför detta är en så viktig beståndsdel av våra utbildningar, avslutar han. 

Mer info

Utbildningar som startar 16 september
Industriutbildning med inriktning CNC eller svets
Bagare och konditor
Elektriker
Fastighetsskötare
Kock
Larm- och säkerhetstekniker
Lastbilsförare
Målare
Snickare/träarbetare
VVS-montör
Undersköterska

Ansökan öppnar 3 juni och stänger 11 augusti. 

Läs mer om utbildningarna här! 

Vill du veta mer kan du besöka eller kontakta studie- och yrkesvägledare på Kompetensgallerian
 

Komvux
komvux@eskilstuna.se
016-7101030

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Eskilstuna-Kuriren.