Annonssamarbete med Destination Eskilstuna

En magisk musiksommar väntar i Eskilstuna

Låt oss fylla sommarkvällarna med musik, gemenskap och glädje - här är konserterna och evenemangen du inte vill missa i sommar!

En av Eskilstunabornas mest efterfrågade artister - Thomas Stenström.

En av Eskilstunabornas mest efterfrågade artister - Thomas Stenström.

Foto: Petter Ericsson

Native2024-06-17 10:36
Detta är ett annonssamarbete.

Thomas Stenström till Eskilstuna
Den 26 juli intar Thomas Stenström scenen på Strömsholmen. 

— Eskilstunaborna har länge längtat efter en stor konsertupplevelse. Efter år av efterfrågan har invånarna fått sin önskan uppfylld och vi kan äntligen välkomna Thomas Stenström upp på scen, säger Patrik Kolar som arrangerar konserten. 

Han fortsätter: 

— Strömsholmen är som en oas mitt i staden och den perfekta platsen för sommarkonserter. Med grönska och en oslagbar miljö är det en scen som har potential att skapa magi. Biljetterna har släppts, och Eskilstuna säljer bättre än någonsin. Det är ett stort steg framåt för staden, som har längtat efter fler musikevenemang. 

Läs mer om sommarens evenemang här! 

undefined
Populära Lisa Miskovsky är en av artisterna som kommer till Rademachersmedjorna i sommar.

Musik i anrika Rademachersmedjorna
Under sommaren gör även Musik i Rademachersmedjorna comeback. Programmet inkluderar åtta konserter, med artister som Eric Gadd & Blacknuss, Lisa Miskovsky, Moneybrother och avslutningsvis Magnus Carlson. 

— Det är här vi kommer att få se några av våra favoritartister och kanske upptäcka några nya. Vissa av dem har besökt staden tidigare, men det är alltid lika spännande att se dem igen. Den lilla teaterscenen är som klippt och skuren för mysiga sommarkonserter. Vi erbjuder ett antal sittplatser, men alla är såklart välkomna att ta med sig sin egen stol. Här kan du sitta och njuta av musiken eller kanske till och med dansa lite, säger Patrik. 

Det bästa med dessa konserter? 

— En fin sommarkväll, omgiven av goda vänner, musik och kanske en kall dryck. För många är det en återkommande tradition att gå på konserter i Eskilstuna, och vi ser fram emot att skapa fler minnen tillsammans, säger Patrik.  

Unik operaupplevelse
Mellan den 2–14 augusti bjuder Eskilstuna Sommaropera in till sin uppsättning av “Carmen”, som är en av de mest älskade operorna, och i Eskilstuna framförs den på ett speciellt sätt. De spelar i en unik miljö med vacker natur på Skensta Theater. Man behöver inte resa långt för att uppleva stor konst, nära och intimt. 

— Handlingen kretsar kring en egensinnig och frihetsälskande kvinna, Carmen, och hennes komplicerade relation med José, som blir förälskad i henne. Traditionellt sett leder deras passionerade kärlekshistoria till en tragisk och våldsam upplösning. Men i vår version är inget givet, berättar Andrea Hagman, konstnärlig ledare för Eskilstuna Sommaropera. 

Vill du veta mer om evenemangssommaren i Eskilstuna? Klicka här! 

undefined
Att se en operaföreställning är en mäktig upplevelse. Bilden visar en av Eskilstuna Sommaroperas tidigare uppsättningar.

Att gå på en sådan föreställning kan vara en känslomässig berg- och dalbana. Musik, drama och passion fyller luften, och när ridån faller, är man tagen och påverkad. 

— Föreställningen är en fantastisk upplevelse, med skickliga sångare, dansare och ett brett åldersspann på scenen. Barn, amatörer och ungdomar deltar tillsammans med professionella artister. Eskilstuna Sommaropera har även ett starkt engagemang i kursverksamhet för barn, och stöd från kommunen gör detta möjligt, berättar Andrea.

Hela Sveriges Carola
Den 20 juli kommer ingen mindre än Carola äntligen tillbaka till Eskilstuna för en fartfylld konsert i Sundbyholms slottspark. Hon kliver upp på scenen 20.00 men redan från klockan 17.00 kommer publiken kunna njuta av bland annat svängande toner från Emrik and the Wefunky Band innan Mathias Holmgren värmer upp publiken rejält och sätter kvällens feststämning. Under kvällen finns det även tillgång till mat- och dryckesservering. 

Har ni fler tips på hur man kan hålla sig uppdaterad om vad som händer i sommar?
I den här artikeln listar vi endast ett urval av sommarens evenemang och betydligt fler finns att upptäcka på evenemang.eskilstuna.se.

Varje månad, året om, skickar Destination Eskilstuna ett nyhetsbrev med tips på vad man kan se och göra i Eskilstuna med omnejd. 

Bli prenumerant på nyhetsbrevet du också! Det är kostnadsfritt.

Bli prenumerant här!

Musikevenemang

FROM 17 JULI

17 juli Picnic i Parken, Stadsparken

17 juli ICA MAXI Eskilstuna Fyraåringstest med Samir och Viktor, Sundbyholms travbana

18 juli The Refreshments, Rademachersmedjorna

20 juli Carola, Sundbyholms slottspark

21 juli Tomas Andersson Wij, Rademachersmedjorna

24 juli Picnic i Parken, Stadsparken

24 juli Tennesse Tears, Mary´s Café Barbecue

26 juli Thomas Stenström, Strömsholmen

26 juli Bob, Hank and Joe, Mary´s Café Barbecue

31 juli Emil Assergård, Mary´s Café Barbecue

AUGUSTI

2, 4, 5, 7, 9, 10, 12, 14 augusti Eskilstuna sommaropera. Carmen Evolution, Skensta Theater

2 augusti John Lindberg Trio, Mary´s Café Barbecue

9 augusti Staffan Hellstrand, Rademachersmedjorna

9 augusti Chris Kläfford Trio, Mary´s Café Barbecue

10 augusti Solala, Rademachersmedjorna

16 augusti Moneybrother, Rademachersmedjorna

18 augusti Diggiloo, Sundbyholms slottspark

Anders Bagge, Wiktoria Johansson, Liamoo, Elisa Lindström, Lucianoz, Jessica Andersson, Andreas Lundstedt, Cimberly Wanyonyi, Saga Ludvigsson, Andreas Weise och Ann Westin.

24 augusti, MAGNUS CARLSON + Jesper Lindell & Brunnsvik Sounds, Rademachersmedjorna

30 augusti Eva Eastwood, Mary´s Café Barbecue

SEPTEMBER

30 september Evergrey, Lokomotivet

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Eskilstuna-Kuriren.