Annonssamarbete med +Katrineholm

Hannah Larsson är ny ordförande i Karineholms-Veckan

I år lämnade Mats Fredriksson över stafettpinnen till Hannah Larsson som tog över ordförandeskapet i föreningen Katrineholms-Veckan. Hannah är boende i Katrineholm men också företagare i Flen där hon driver Lida Gård med butik, restaurang, event mm. Hon är också ordförande i Företagarna KFV.

"Det känns väldigt hedrande och roligt att få göra det här", säger Hanna Larsson.

"Det känns väldigt hedrande och roligt att få göra det här", säger Hanna Larsson.

Foto: + Katrineholm

Native2024-07-22 10:23
Detta är ett annonssamarbete.

En artikel från +Magasin

– Det känns väldigt hedrande och roligt att få göra det här för Katrineholm med omnejd, och framför allt ihop med alla andra föreningar som är aktiva, säger Hannah. 

Veckan kommer att fortsätta i samma anda men ha ett par nya inslag. Bland annat vill Hannah bjuda in de yngre mer. 

– Vi kommer att ha en epa-kortege och ett event för våra unga.

Siktet ligger dock redan på 2025 när Katrineholm-Veckan fyller 40 år. 

– Då måste vi göra något fantastiskt roligt, säger Hannah. 

Planeringen av jubileet påbörjas redan i höst och Hannah bjuder in föreningarna men också näringslivet. Veckan bygger på att många bidrar med idéer, arbetsinsatser eller sponsring.

– Vecka 32 är en vecka som kräver många aktörers inblandning för att den ska bli av. Det är nog den största insikten, det är så mycket mer som ska göras än vad jag hade trott, det tar otroligt mycket tid. Även om det också är otroligt roligt, avslutar Hannah.

undefined
Anmälan är öppen och även i år går Katrineholms kommun in och bjuder barn på anmälningsavgiften. I år gäller det barn födda 2018-2019.

Nyhet: Lagtävling i KK-joggen
KK-joggen är en av veckans alla aktiviteter och som många ser fram emot. Tävlingen lockar även löpare från andra delar av Sverige och i år hoppas Håkan Gustafsson som ansvarar för tävlingen på 1500 löpare. 

– Innan pandemin hade vi det antalet men efter har framför allt vuxna uteblivit. Rekordåret var 1997 med 1750 anmälda, kan vi slå det vore det häftigt, säger Håkan. 

Nytt för i år är en lagtävling där distansen är 5,1 km. Efteråt lottas priser ut till tre lag. Priser som gynnar den lokala handeln. Ett perfekt upplägg för din arbetsgrupp. 

Anmälan är öppen och även i år går Katrineholms kommun in och bjuder barn på anmälningsavgiften. I år gäller det barn födda 2018-2019.

– Det som gör det så roligt att driva KK-joggen är de uppskattande orden man får efter tävlingen från deltagare och publik. Att fyra olika föreningar har klarat av att arrangera en så pass stor tävling under nästan 35 år gör det värt att fortsätta, säger Håkan.

undefined
"Katrineholms-Veckan är otroligt viktig för föreningen", säger Elisabeth Skoog.

DFK Katrineholm engagerar sig
DFK Katrineholm har varit engagerade i Katrineholm-Cup sedan 2018, tillsammans med Katrineholms AIK, Katrineholms SK och Värmbols FC. Under KK-joggen är föreningen även aktiva som flaggvärdar. 

– Katrineholms-Veckan är otroligt viktig för föreningen, inte minst ekonomiskt, men också för sammanhållning mellan lagen. Vi hjälps åt att fixa den bemanning som ligger på oss, säger Elisabeth Skoog, styrelseledamot i DFK Katrineholm. 

Katrineholm-cup har blivit en tradition under Katrineholms-Veckan och det är nu mindre än 50 dagar kvar till invigningen. Invigningen är märkbar då alla lag tågar genom staden, från Backavallen till Stadsparken. Förra året var 120 lag anmälda till cupen, i år är det något färre. 

– Konkurrensen ökar och även ekonomin i föreningarna kan påverka antalet anmälda lag, berättar Elisabeth som också sitter i cupens ledningsgrupp.

Nyhet för i år är Lilla Katrineholm-cup för unga födda 2015. En endagarsturnering i spelformen 5v5. Cupen går av stapeln den 8 augusti och 14 lag är anmälda, framför allt lokala lag men även Brommapojkarna och lag från Nyköping kommer.

Läs fler artiklar i +Magasin

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Eskilstuna-Kuriren.