Detta är ett annonssamarbete

Lättare expansion med ett företagslån

7 mars 2022 15:50

Ett företag går igenom olika perioder och ibland kan de behöva en ekonomisk skjuts för att fortsätta sin drift. Ett företagslån kan vara precis vad de behöver för att deras verksamhet ska kunna fortsätta att växa.

Ett företagslån gör det möjligt för ett företag att ta ut medel för vad de avser att använda dem till, oavsett om det är för att uppgradera tekniken eller öppna ytterligare en lokal. Om du planerar att expandera ditt företag eller öppna ytterligare platser kan det vara dags att undersöka vilka möjligheter ditt företag kan få gällande företagslån.

Lån till företag finns för olika typer av företag, oavsett bransch, bolagsform eller storlek samt för de företag som är nya på marknaden. De är tillgängliga för nya företag, omlokalisering av ett befintligt företag eller för företag som helt enkelt behöver mer kapital.

Låt ett företagslån hjälpa er expansion

Ett företagslån kan användas för att finansiera alla slags utgifter som företaget behöver. Det kan hjälpa dig att betala av skulder med hög ränta eller kreditkort, finansiera förbättringar och uppgraderingar, lösa kassaflöde problem eller återbetala leverantörer. De är dock inte avsedda att användas för personliga ändamål som semestrar, möbler eller liknande.

Det finns flera olika typer av företagslån, så se till att ditt företag får de bästa villkoren som kan fås, genom att jämföra olika lån och långivare. Det kan också vara bra att kontrollera företagets kreditvärdighet innan det sänds iväg en ansökan. Om kreditvärdigheten kan förbättras, så ökar möjligheterna för bättre villkor.

Räkna sen på hur mycket pengar som kan behövas för ändamålet och ansök inte om högre summa än vad som verkligen behövs. Det är onödigt att belasta företaget med högre utgifter än vad som behövs. Summan av alla avgifter blir ju högre med ett högre lån.

Hur fungerar företagsbedömning?

När du ansöker om lån till ditt företag, så finns det flera olika att välja mellan. Alla har sina egna villkor och kostnader. När du jämför lån, så behöver du först fundera på hur du prioriterar. Behövs pengarna snabbt eller går det bra att vänta några dagar? Ibland kan man få bättre ränta om man väljer ett lån som inte behöver betalas ut direkt.

En del långivare gör en form av företagsbedömning, för att få bättre insyn i hur stabilt företagets ekonomi är. Det handlar om att se hur säkert det är att låna ut pengar till företaget. Hur stora chanserna är att lånet kan återbetalas i tid. Men detta beror på långivaren och i vilken situation företaget är då det ansöks om ett lån.

Från

kredity.se