Foto: + Katrineholm
En artikel från +Magasin
Naturbordet är snickrat av kärnvirke från furor ur Katrineholms täta skogar. I sommar dukas det upp på fyra utvalda platser med koppling till lokala matproducenter. Naturbordets egen kökschef är ingen mindre än Kristofer Winnerhed som har ett förflutet på Julita Wärdshus och driver idag Gröndal Mat & Trädgård.
Årets första anhalt av fyra är vackra Sjöholms Gård. Intill sjön Näsnaren hittar man den vackraste av gröna hagar där gårdens egna kvigor betar under sommaren. Här finns möjlighet att uppleva smaker utöver det vanliga när en specialkomponerad meny serveras med platsen som utgångspunkt.
– Att få vara med och arrangera Naturbordet även denna sommar är grymt roligt. I år binder vi ihop råvaror och smaker med platserna vi vistas på lite extra. Vi dukar upp bordet på fyra olika platser i år med två datum på varje plats. Jag garanterar en matupplevelse utöver det vanliga, säger Kristofer.
Datum
12-13 juli – ETC Solpark
16-17 augusti – Warbro Kvarn
20-21 september – Ericsbergs Slott
För information och biljetter, klicka här: Naturbordet (confetti.events)
Läs fler artiklar i +Magasin