Annonssamarbete med Flens Kommun

Nu lanseras Flen kommuns satsning

Efter drygt ett års intensivt arbete kan Flens kommun äntligen offentliggöra sin nya webb: ”Det har varit ett intensivt arbete men vi känner oss väldigt nöjda med resultatet.”

 Tero Larsson, Katarina Ståhl och Sofia Holmqvist på Flen kommuns kommunikationsenhet.

Tero Larsson, Katarina Ståhl och Sofia Holmqvist på Flen kommuns kommunikationsenhet.

Foto: Content Studio, NTM Media

Native2023-10-04 10:30
Detta är ett annonssamarbete.

Från och med den 4 oktober kan medborgarna i Flen uppleva en helt ny, föryngrad och mer användarvänlig webbplats på flen.se. 

— I ett digitalt samhälle måste vi som kommun ha en modern och fungerade hemsida, och det har vi tyvärr inte haft. Många delar har varit i ett stort behov av förbättring och det känns jättekul att äntligen kunna erbjuda en mer användarvänlig hemsida, berättar Sofia Holmqvist, kommunikationsenheten, Flens kommun. 

Den gamla hemsidan innehöll över 1700 sidor som varken var tillgänglighetsanpassade eller innehöll korrekt information. De var dessutom svåra att navigera i. Nu har sidorna reducerats till cirka 500 stycken och programmet bakom hemsidan gör även att den går lika bra att använda oavsett om det är via en dator eller en mobiltelefon. Bakom satsningen står Flen kommuns kommunikationsenhet.

— Det har varit ett intensivt arbete men vi känner oss väldigt nöjda med resultatet! Vår hemsida används för att hitta information och nu kan man snabbt hitta rätt genom färre klick och undersidor. På varje sida har vi samlat aktuell information i en innehållsförteckning så att man kan navigera sig till just det man är ute efter. Vi har även samlat relaterat innehåll så att den som vill veta mer om något liknande ämne kan klicka sig vidare dit direkt, förklarar Katarina Ståhl på kommunikationsenheten. 

undefined
— Vi uppmuntrar medborgare till att prova den nyutvecklade sökfunktionen, navigera runt och se allt som nu finns att erbjuda, säger Katarina Ståhl.

Sofia fyller i: 

— De ämnen som är mest eftersökta av våra medborgare idag handlar om bygglov, skolval och förskoleplats samt stöd och omsorg. Då väljer vi att lyfta fram dessa ämnen lite extra. Även våra e-tjänster blir mer tillgängliga och användarvänliga i och med denna satsning.

Klicka här för att komma direkt till den nya hemsidan! 

Flens kommun var en av de första kommunerna i Sverige att skaffa en hemsida år 1998. Nu, tjugofem år senare, är arbetet med hemsidan viktigare än någonsin. 

— Vi eftersträvar att ha en levande hemsida och en del i det är att hela tiden analysera vår besöksstatistik och se vad våra användare söker, för att sedan kunna göra det ännu mer lättillgängligt. En annan viktig del är att våra användare kommer att kunna fylla i om de hittade den information de sökte efter. Detta kommer att generera ett mejl till oss så att vi vet om vi behöver se över och komplettera något, säger Katarina. 

undefined
1998 lanserades Flen kommuns allra första hemsida. Det har minst sagt hänt en hel del sedan dess.

Tero Larsson, som även han är en del av kommunikationsenheten på Flens kommun, fortsätter:

 — På förstasidan kommer våra användare kunna ta del av vad som är aktuellt i kommunen, till exempel stora byggprojekt, evenemang och kommunfullmäktige. Vi har satsat mycket på att förmedla känslan av att vi är ”möjligheternas kommun”, en kommun som är stor till ytan och där mångfald och utveckling har en självklar plats i varje orts unika historia och särprägel. 

På självaste kanelbullens dag kan såväl Flensbor som övriga för första gången använda den nya hemsidan. 

— Vi uppmuntrar medborgare till att prova den nyutvecklade sökfunktionen, navigera runt och se allt som nu finns att erbjuda. Stora förbättringar har skett, men vi satsar på att tillsammans med våra medborgare fortsätta att utveckla vår hemsida tillsammans. Det är vi tillsammans som är Flens kommun, avslutar Katarina. 

Om du har frågor eller synpunkter är du varmt välkommen att kontakta kommunikationsenheten på Flens kommun kommunikation@flen.se 

undefined
Tero Larsson, Katarina Ståhl och Sofia Holmqvist på Flen kommuns kommunikationsenhet.
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Eskilstuna-Kuriren.