POSK ser styrkan i tron och engagemanget

POSK i Eskilstuna ställer upp med tjugosex kandidater till valet av kyrkofullmäktige i Eskilstuna pastorat.
— POSK vill verka för att beslut tas närmare församlingen och tillsammans med dess medlemmar, berättar ordförande Caroline McGovern.

Den 19 september är det återigen dags för kyrkoval i Sverige.

Den 19 september är det återigen dags för kyrkoval i Sverige.

Foto: Sörmlands Media

Native2021-08-31 09:42
Detta är ett annonssamarbete.

För Caroline McGovern har kyrkan spelat en viktig roll i hennes liv så länge hon kan minnas – från konfirmationen, till kyrkokörer och nu som ordförande i POSK, Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan. Den 19 september är det dags för kyrkoval och Carolines ståndpunkt tillsammans med POSK är glasklar. 

—Vi vill vara en stark röst för en kyrka utanför partipolitiken och där det är engagemanget för kyrkan och dess gemenskap som styr, berättar Caroline. 

undefined
Den 19 september är det återigen dags för kyrkoval i Sverige.

Med sina 5,8 miljoner medlemmar är Svenska kyrkan Sveriges största trossamfund och är demokratiskt uppbyggd så att alla är välkomna att ta initiativ. Enligt POSK är den lokala förankringen och medlemmarnas engagemang absolut nödvändig för att driva kyrkan och dess församlingar framåt. 

— Det är viktigt att medlemmarna i kyrkan inte upplever att beslut plötsligt kommer från klar himmel och utan att de är medvetna om vad som händer. Därför ser vi det som absolut avgörande att de som utgör församlingen kan påverka, de är ju de som berörs av besluten. POSK vill verka för att beslut tas närmare församlingen och tillsammans med dess medlemmar. I Eskilstuna pastorat är vi den enda partipolitiskt oberoende nomineringsgruppen, menar Caroline. 

undefined
— Det är viktigt att medlemmarna i kyrkan inte upplever att beslut plötsligt kommer från klar himmel, menar Caroline McGovern, ordförande i POSK Eskilstuna.

Utöver att utveckla den lokala förankringen och att fatta beslut så nära medlemmarna som möjligt, vill POSK under kommande mandatperiod bland annat även minska sammanträdesarvodena och arbeta fram en plan för att inte tappa kontakten med sina medlemmar och därför aktivt kommunicera från dopet, till barnverksamheten, konfirmationen och slutligen vuxenlivet. De vill även göra en ordentlig insats för barn och unga, där de vill se fler förskolor med kristen inriktning, en samlingsplats för ungdomar och ett traineeprogram där unga får prova på hur det är att arbeta i kyrkans olika verksamheter.  

— Vi vill gärna se fler unga i samtliga delar av kyrkan. Det är viktigt att de får vara med och påverka och att alla medlemmar blir representerade. Vi önskar även att skapa generationsöverskridande platser där människor kan mötas och dela erfarenheter, oavsett ålder. Det är viktigt att man känner sig trygg och hemma i sin kyrka, avslutar Caroline. 

Vad är POSK?

POSK står för Partipolitiskt Obundna i Svenska Kyrkan och finns till för att kunna erbjuda en plattform för kyrkligt engagerade personer som vill ställa upp och ta ansvar som förtroendevalda i Svenska kyrkan, utan att behöva tillhöra ett allmänpolitiskt parti. 

I kyrkovalet den 19 september har du möjlighet att rösta på kandidater från POSK som i sitt arbete som förtroendevalda utgår från sitt kyrkliga engagemang. 

POSK finns representerade i bland annat Eskilstuna, Strängnäs, Mariefred och Katrineholm. 

Vill du veta mer eller bli medlem i POSK? 

Gå in på www.posk.se/eskilstuna

 eller kontakta Caroline McGovern på 070 533 20 08. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Eskilstuna-Kuriren.