Annonssamarbete med Yazen

Viktminskningsmetoden: ”RĂ€ddningen i nöden”

NÀr Marie Nielsen stod inför en hjÀrtoperation ville hon bli av med sin livshotande övervikt. Hon hörde talas om att Yazen erbjöd medicin i kombination med personlig stöttning och tog genast kontakt. Nu har hon gÄtt ner 29 kilo.

"Jag kÀnde ett stort lugn nÀr jag började med Yazen och fick verktygen som erbjöds", sÀger Marie Nielsen.

"Jag kÀnde ett stort lugn nÀr jag började med Yazen och fick verktygen som erbjöds", sÀger Marie Nielsen.

Foto: Yazen

Native2024-05-13 01:00
Detta Àr ett annonssamarbete.

– Jag har varit överviktig nĂ€stan hela mitt liv, Ă€nda sen jag var ung. Det hĂ€r blev rĂ€ddningen i nöden, sĂ€ger Marie Nielsen.

Marie Nielsens vÀrden var en tickande bomb mot diabetes och nÀr hon stÀlldes i kö för att operera sitt förmaksflimmer bestÀmde hon sig för att gÄ ner i vikt. LÀgre kroppsvikt skulle öka chanserna för en lyckad operation och nu hade hon ett och ett halvt Är pÄ sig innan det var dags.

Hon bokade en tid pĂ„ vĂ„rdcentralen för att söka hjĂ€lp. Hon hade hört talas om att det fanns sĂ€tt att gĂ„ ner i vikt med hjĂ€lp av medicin. Men hoppet slĂ€cktes snabbt nĂ€r lĂ€karen sa att hon mĂ„ste gĂ„ ner i vikt pĂ„ egen hand innan mediciner skulle vara aktuellt. De bad henne att komma tillbaka om ett halvĂ„r. 

– Jag grĂ€t hela vĂ€gen hem. För mig var det inte ett alternativ att vĂ€nta ett halvĂ„r. Om jag vĂ€ntade sĂ„ lĂ€nge skulle jag fĂ„ diabetes, sĂ€ger Marie Nilsen.

LÀr dig mer om Yazen hÀr!

NĂ€r hon hörde talas om Yazen blev hon genast intresserad. En viktminskningsmetod baserad pĂ„ en beprövad vetenskap dĂ€r varje patient fĂ„r personlig bedömning och anpassad behandling med lĂ€kemedel. Allt via en digital plattform med stöd frĂ„n coacher, dietister, psykologer och personliga trĂ€nare. 

– Det lĂ€t egentligen för fantastiskt för att vara sant. Men det var sant, sĂ€ger Marie Nilsen och blir kĂ€nslosam.

– Jag kĂ€nde ett stort lugn nĂ€r jag började med Yazen och fick verktygen som erbjöds. Jag kĂ€nde att jag skulle klara det hĂ€r. SĂ„ hĂ€r i efterhand Ă€r jag helt förbluffad över hur snabb kontakt man fĂ„r med sin lĂ€kare under behandlingen, fortsĂ€tter hon. 

Mediciner del av en större lösning
Att gĂ„ ner i vikt kan för en del kĂ€nnas som att bestiga ett berg. Det finns mĂ„nga orsaker till att personer gĂ„r upp i vikt eller har svĂ„rt att bli av med kilon. Med Yazen tar man en bit i taget och Marie Nielsen poĂ€ngterar att det finns en uppfattning om att mediciner ska lösa allt. 

Hon menar att det krÀver en livsstilsförÀndring om man vill gÄ ner i vikt. För henne behövdes inga större förÀndringar i kosten. Det handlade om att fÄ bukt pÄ sitt tröstÀtande och att börja röra sig mer.

– NĂ€r man har vĂ€rk i hela kroppen fĂ„r man ingen lust att röra pĂ„ sig. Men det gĂ„r att börja med lĂ€tta övningar, för mig var det promenader med stavar, berĂ€ttar Marie Nielsen.

Klicka hÀr för att fÄ svar pÄ de vanligaste frÄgorna om Yazen!

undefined
Ladda ner Yazen appen om du Àr mellan 18 och 75 Är och svara pÄ frÄgor för att se om du Àr aktuell för metoden.

Den akuta risken undanröjd
Tack vare viktnedgĂ„ngen har Marie Nielsen fĂ„tt bĂ€ttre resultat pĂ„ diabetesproven, minskat sitt BMI frĂ„n 42 till 36 och hennes tidigare konstanta vĂ€rk i kroppen har försvunnit. 

– Jag har undanröjt den absolut akuta risken för att hamna dĂ€r jag inte ville hamna. Dessutom Ă€r det mycket lĂ€ttare att leka med vĂ„ra tre barnbarn nu. För att inte tala om hur bra det kĂ€nns att se sig i spegeln efter sĂ„ lĂ„ng tid, sĂ€ger Maria Nielsen. 

Trots att hon gĂ„tt ner 29 kilo ser hon fortfarande en resa framför sig. 

– Jag Ă€r jĂ€kligt stolt över de kilon jag fĂ„tt bort. Men jag ska försöka gĂ„ ner 20 till, sĂ€ger hon. 

Om Yazen

Yazens mĂ„l som vĂ„rdgivare Ă€r att ligga i den absoluta framkanten vad gĂ€ller behandling av övervikt och fetma baserat pĂ„ senaste kunskapen och forskningen. Metodiken ligger pĂ„ ett patientcentrerat arbetssĂ€tt med hela individens behov i fokus. HĂ€r arbetar lĂ€kare med ett sĂ€rskilt intresse för behandling av övervikt och fetma tillsammans med coacher, dietister, psykologer och personliga trĂ€nare. 

Ladda ner appen om du Ă€r mellan 18 och 75 Ă„r och svara pĂ„ frĂ„gor för att se om du Ă€r aktuell för metoden. 

Hemsida: www.yazen.se

Den hÀr annonsen Àr producerad av en kommersiell skribent. Den Àr alltsÄ inte skriven av nÄgon av vÄra journalister pÄ Eskilstuna-Kuriren.