Annonssamarbete med Eskilstuna begravningsbyrå

Arkiven som agerar hjälpande hand i svåra tider

En del kapitel i livet kan vara både känsliga och svåra att planera för. Genom att fylla i Livsarkivet kan du ge dina anhöriga en fin gåva – tydliga instruktioner och vägledning i en svår tid. Samtidigt kan du säkerställa att dina önskemål blir respekterade.

Foto: Content studio, NTM Media

Native2024-10-11 14:30
Detta är ett annonssamarbete.

Eskilstuna och Strängnäs Begravningsbyrå erbjuder Livsarkivet: ett omfattande dokument där du kan specificera alla detaljer kring din begravning, från ceremonin och blommorna till musiken och kläderna. Det innehåller även avsnitt om ekonomi, livförsäkringar och bankärenden, vilket gör det enklare för dina anhöriga att hantera praktiska frågor. 

— Livsarkivet är ett sätt att säkerställa att dina önskemål blir hörda samtidigt som dina anhöriga inte behöver fatta svåra beslut i en redan tung tid. Genom att ha dina önskemål nedskrivna slipper de gissa vad du skulle ha velat. Detta minskar stressen och gör att de kan fokusera på att sörja och minnas dig, säger Peter Jansson på Eskilstuna Begravningsbyrå.

Vill du veta mer om Livsarkivet och Enkla Arkivet? Klicka här! 

undefined
"Det är en kärleksfull handling som visar omtanke och omsorg för de som blir kvar", säger Peter Jansson på Eskilstuna Begravningsbyrå.

Med tjänsten Enkla Arkivet kan du välja att fokusera på de mest avgörande besluten, såsom val av jordbegravning av kista eller kremering, och om ceremonin ska vara kyrklig, borgerlig eller av annan ordning. Dessa beslut är även de som idag orsakar flest konflikter bland de efterlevande.

— Enkla Arkivet är perfekt för dem som vill säkerställa att de viktigaste besluten är tagna, utan att behöva gå in på alla detaljer, förklarar Peter och fortsätter: 

— Har man frågor eller funderingar om vilket arkiv man vill fylla i eller hur man ska göra finns vi här för att hjälpa dig genom varje steg av processen. 

undefined
Livsarkivet och Enkla Arkivet underlättar inte bara för dina anhöriga när de befinner sig i sorg, det är även ett sätt att säkerställa dina önskemål och minimera risken för konflikter.

Båda arkiven kan förvaras säkert hos Eskilstuna och Strängnäs Begravningsbyrå

— Vi erbjuder dokumentbevakning, vilket innebär att vi förvarar dina dokument i vårt kassaskåp. Dokumentbevakningen samkörs med statens personadressregister och vi meddelar dina anhöriga när tiden kommer. Både Livsarkivet och Enkla Arkivet är gratis att förvara, medan testamenten kan förvaras mot en engångskostnad. Detta är ett smidigt sätt att säkerställa att inga viktiga dokument kommer på villovägar, säger Peter. 

Läs mer och kom i kontakt med Eskilstuna Begravningsbyrå här! 

Att fylla i dessa dokument kan kännas överväldigande, men det är ett viktigt steg för att underlätta för sina anhöriga. 

— Att veta att dina önskemål är nedskrivna och att dina anhöriga inte behöver fatta alla beslut själva kan ge en stor känsla av lättnad. Det är en kärleksfull handling som visar omtanke och omsorg för de som blir kvar, avslutar Peter. 

Så gör du

  1. På Eskilstuna Begravningsbyrås kontor och hemsida hittar du både Livsarkivet och Enkla Arkivet. Välj vilket du önskar använda dig av. Livsarkivet går även att fylla i digitalt på livsarkivet.se
  2. Innan du börjar fylla i dokumenten, samla eventuell nödvändig information så som personliga önskemål, ekonomiska uppgifter, försäkringsinformation och kontaktuppgifter till viktiga personer.
  3. Ta dig tid att noggrant fylla i varje avsnitt. Tänk igenom dina önskemål och var så detaljerad som möjligt. Om du har frågor eller behöver vägledning, tveka inte att kontakta oss för hjälp.
  4. När dokumenten är ifyllda kan du välja att förvara dem hemma eller låta oss på Eskilstuna Begravningsbyrå förvara dem åt dig i vårt kassaskåp. Vi meddelar dina anhöriga vid behov.
  5. Låt dina närmaste veta att du har fyllt i Livsarkivet och/eller Enkla Arkivet och var de kan hitta dokumenten. Detta gör det enklare för dem att veta var de ska vända sig när tiden kommer.
  6. Livet förändras och det kan vara bra att uppdatera dina dokument vid behov. Om du får nya önskemål eller om din situation förändras, se till att dina dokument återspeglar detta.
Mer info

Sedan 1910 har Eskilstuna Begravningsbyrå varit en trygg och anrik följeslagare för anhöriga i en av livets mest omvälvande stunder. Med en djup förankring i gemenskapen erbjuder de professionell hjälp och stöd vid begravningar. De är en fullservicebyrå som tar hand om hela kedjan - från hämtning av den avlidne till kundbesök, själva begravningen, bouppteckningen och beställning av gravstenen. Anhöriga kan känna sig trygga i att allt hanteras på ett professionellt sätt.

Vill du veta mer eller komma i kontakt med Eskilstuna Begravningsbyrå? 

Adress: Rådhustorget 1, Eskilstuna
Telefon: 016-51 73 80
Mejl: info@eskilstunabegravningsbyra.se

Eskilstunabegravningsbyrå.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Eskilstuna-Kuriren.