Annonssamarbete med Destination Eskilstuna

Kulturpasset ska få fler att besöka Eskilstuna och Torshällas museum

   Radermachersmedjorna
Radermachersmedjorna

I sommar kan du samla stämplar på museerna med Kulturpasset och tävla om fina priser som övernattning på hotell eller biljetter till fotbollsmatcher.

Native 3 juli 2023 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Kulturpasset är ett samarbete mellan Munktellmuseet, Eskilstuna stadsmuseum, Eskilstuna konstmuseum, Rademachersmedjorna och Ebelingmuseet. Helen Strömberg, destinationsutvecklare på Destination Eskilstuna, har haft en samordnande funktion i projektet.

— Till och med 31 augusti kan du samla stämplar när du besöker museerna och vara med och tävla om fina priser. Varje stämpel du får ger en vinstchans, så du ökar dina chanser till vinst genom att besöka flera museer, säger Helen.

Själva talongen finns på samtliga deltagande museum samt går att ladda ner för egen utskrift.

Det är andra året i ordningen som Kulturpasset genomförs under sommarmånaderna. 

— På talongen står det att det är tre vinnare, men i år har vi hela sju vinnare. Fem personer vinner fem biljetter vardera till valfri AFC´s fotbollsmatch i Eskilstuna. Dessutom tävlas två hotellnätter ut, berättar Helen.

undefined
Eskilstuna Stadsmuseum

Två personer vinner en hotellnattning vardera, för två personer i dubbelrum inklusive frukost, på Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell respektive Best Western Plaza Hotel Eskilstuna.

— Lämna in ditt stämplade kulturpass hos något av museerna senast den 31 augusti. Totalt dras sju vinnare som meddelas via Destination Eskilstunas sociala kanaler, säger Helen. 

Få fler tips om allt från aktiviteter, platser att besöka, fantastiska matupplevelser, roliga barnaktiviteter, spännande idrottsevenemang och minnesvärda musikkonserter genom att prenumerera på Destination Eskilstunas månadsvisa nyhetsbrev.

Ja tack, jag vill upptäcka mer av Eskilstuna! 

undefined
Munktellmuseet

Aktuella museum

Ebelingmuseet i Torshälla återfinns konstnären Allan Ebelings keramik, måleri och skulpturer. Här finns även verk av döttrarna Marianne och Harriet Ebeling samt tillfälliga utställningar. 

Eskilstuna konstmuseum kan du se konst i både temporära och fasta utställningar.

Munktellmuseets samling ger en uppfattning om Eskilstuna, Sveriges och Volvos nästan 200 år långa industrihistoria. Genom samlingen kan du följa produkternas utveckling genom tiderna och se prov på den banbrytande ingenjörskonst som förde Sverige in i den industriella tidsåldern.

Eskilstuna stadsmuseum stoltserar med många olika utställningar både temporära och fasta. Den fasta utställningen Lilla stadsmuseet är poppis hos de allra yngsta medan Ångmaskinhallen med sina stora maskiner kan fascinera gammal som ung. 

Friluftsmuseet Rademachersmedjorna är en av Sveriges bäst bevarade 1600-talsmiljöer.

undefined
Radermachersmedjorna
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Eskilstuna-Kuriren.