Detta är ett annonssamarbete

Stefan Löfven går vidare i arbetslivet

8 mars 2022 11:01

Stefan Löfven var Sveriges statsminister mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021. Han valde självmant att avgå, trots att hans period inte var slut. Vad som låg som grund för detta lämnar vi osagt, men han aviserade redan under sitt sommartal den 22 augusti att han inom snar framtid kommer att avgå som partiledare för det socialdemokratiska partiet, och därmed i sitt uppdrag som Sveriges statsminister.

Med tanke på att Löfven börjar närma sig pensionsålder var det många som undrade om han någonsin skulle ge sig ut i arbetslivet igen, och nu har vi äntligen fått svar. Han har nu landat ett toppjobb inom FN.

Visste du att det faktiskt går att satsa på politiska händelser, t.ex. vem som ska bli USA:s nästa president? Detta går t.ex. att göra hos ComeOn Casino.

Får nytt uppdrag inom FN

Löfven var tidigt ute och berättade att han inte ville att nästa jobb skulle vara i Sverige. Han vill även att jobbet ska vara friare, ett jobb där han inte ständigt måste vara omgiven av säkerhetsvakter. Och nu verkar det som att han har hittat det jobb han har letat efter under de senaste månaderna.

Stefan Löfven har tackat ja till att leda en rådgivande FN-panel, vilket är ett väldigt prestigefullt uppdrag. Syftet är att identifiera globala samarbetsfrågor för framtiden. Här kommer han att arbeta tillsammans med ett flertal skickliga politiker, men panelen kommer även ledas i samklang med Liberias förre president Ellen Johnson Sirleaf.

De ska tillsammans presentera sitt resultat under ett FN-toppmöte 2023. Vi väntar med spänning på att få se vad dessa fantastiska ledare ska hitta på!

Löfvens karriär i ett nötskal

Stefan har haft en fantastisk karriär. Faktum är att han påbörjade sin politiska karriär redan som tonåring, vilket bevisar att han har brunnit för den socialdemokratiska politiken sedan barnsben. Han en SSU-förening redan på 70-talet, och har sedan fortsatt på samma bana i nästan 50 år.

Han valde en ekonomisk inriktning på gymnasiet, och gjorde sedan sin värnplikt på Jämtlands flygflottilj. Stefan sökte sedan till den utbildning som han numera är så känd för, nämligen som svetsare. Här gick han en 48 veckor lång svetskurs i Kramfors, för att sedan bli svetsare hos försvarsindustriföretaget Hägglund & Söner. Här arbetade han i hela 16 år.

Under tiden som svetsare var han även involverad i fackförbundet IF Metall. 2001 fick han rollen som biträdande förbundsordförande, för att slutligen landa som IF Metalls högsta förtroendevalda person 2005. Samtidigt tog han steget in i Socialdemokraternas verkställande utskott.

Efter bara 7 år valdes han till partiledare för det Socialdemokratiska partiet, och resten är historia.

Från

snabbare.com