Annonssamarbete med MMK Group AB

”Det är ett arv som flyter i våra ådror”

Nu öppnar MMK Group AB portarna till en sällsynt utförsäljning i centrala Eskilstuna, där besökare ges möjligheten att omfamna en värld av exklusiva persiska mattor till förmånliga priser. Denna unika händelse bär dock på en djupare berättelse.

Foto: MMK Group AB

Native2024-04-20 01:11
Detta är ett annonssamarbete.

Den ädla konsten att skapa autentiska persiska mattor, en konst som ärvts genom generationer i Iran, står inför osäkra tider. 

— De rådande omständigheterna har gjort det svårt för oss att fortsätta vår traditionella verksamhet. Att inte kunna genomföra enkla transaktioner på grund av sanktioner är en stor utmaning, delar en talesperson från MMK Group AB med sig av.

Risk att förlora en kulturell skatt
Denna affärsverksamhet är mycket mer än bara en handel; den är en levande historia och en kärlekshistoria som började i en liten butik i Kuwait för generationer sedan. 

— Det är ett arv som flyter i våra ådror, och tanken på att inte kunna föra detta vidare till nästa generation väcker en sorg som är svår att beskriva med ord, uttrycker talespersonen med en känsla av förlust.

Det är inte bara en fråga om tillgänglighet; hela tillverkningsprocessen och kulturen kring dessa mattor är hotad. 

— Vi står inför risken att förlora en kulturell skatt. När en sådan rikedom går förlorad, går en unik del av mänsklighetens historia förlorad med den, betonar talespersonen.

undefined
undefined

Utförsäljning datum till datum
MMK Group AB vill med denna utförsäljning inte bara erbjuda en produkt, utan även en bit av historien och en del av en rik kulturell väv. 

— Dessa mattor berättar historier från förr, om platser och människor vars hantverksskicklighet och passion har överlevt genom årtusenden, säger talespersonen.

Besökarna uppmanas att ta denna möjlighet att fördjupa sig i denna rika kulturskatt, och genom sitt köp bidra till att bevara en konstform som är i fara att gå förlorad. 

— Vi ser fram emot att dela med oss av denna passion och dessa historier med er, avslutar talespersonen från MMK Group AB. 

Mer info

Vad? Unikt tillfälle att ta del av försäljning av persiska mattor till förmånliga priser 
När? Från 20/4 
Måndag-lördag: 10.00-22.00
Söndag: 12.00-22.00
Var? Langsgatan 6, 632 21 Eskilstuna 

 

Karta: Langsgatan
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Eskilstuna-Kuriren.