Sofielunds fastigheter satsar på hotell

Nu står det klar vad som ska hända med gamla Hotell Malmköping. – Med största sannolikhet ska jag göra ett bra hotell av det, säger Rolf Lydahl.

29 mars 2012 08:25

I början av mars var det klart att affären mellan behandlingshemmet Malmest och ägaren till Hotell Malmköping gått i stöpet. Eskilstuna-Kuriren kunde då berätta att det i stället är den lokala fastighetsägaren Rolf Lydahl, med sitt bolag Sofielunds fastigheter, som har köpt byggnaden. Rolf Lydahl sa då att han såg två möjliga verksamheter i byggnaden, antingen hotell/konferens eller vårdboende. Nu ser han ut att ha bestämt sig.

– Med största sannolikhet ska jag göra ett bra hotell av det. Huvudmålet är att hitta någon som är beredd att sköta driften, antingen en person eller ett bolag, säger Rolf Lydahl.

Han ser tre ben för verksamheten. Ett hotell för företag på orten, konferensdel och hotell för turister främst på sommaren.

– Jag är helt övertygad om att det finns underlag. Det Hotell Malmköping har kört på senare tid är mycket konferenser för lokala och regionala företag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Hübsch