35-åring döms för flertal brott i Nyköping – får fängelse

En man i 35-årsåldern döms i tingsrätten på sju åtalspunkter. Brotten ska ha inträffat förra sommaren och hösten i Nyköping och Norrköping.

18 mars 2019 17:30

Enligt domen från Nyköpings tingsrätt döms mannen för försök till stöld, häleri, våldsamt motstånd, grovt rattfylleri, två fall av olovlig körning varav det ena grovt, samt två fall av ringa narkotikabrott.

Förstnämnda brott rör en händelse som inträffade i juni förra året. Enligt polisens förundersökning ska ett vittne ha noterat att bakrutan på en personbil, ståendes i ett garage för flera bilar, var krossat. När vittnet undersökte saken närmare såg denne att en person – 35-åringen – låg i baksätet. Eftersom bilen inte tillhörde 35-åringen tillkallades polis kort därefter. Mannen greps och har i förhör uppgett att han själv inte minns något av händelsen på grund av berusning.

Sett till det ena fallet av olovlig körning samt ärendet om rattfylleri bedömer tingsrätten brotten som grova med hänvisning till flera omständigheter. Händelsen inträffade i oktober förra året då 35-åringen stannades av polis i Nyköpings centrala delar. Detta efter att ha kört vingligt och vid flera tillfällen varit nära att kollidera med mötande fordon. Polisen kunde strax därefter konstatera att 35-åringens körkort var återkallat. Mannen fick även genomgå ett alkoholtest som visade på drygt 0,5 promille alkohol i blodet. Utöver det hade mannen också amfetamin i blodet.

Mannen döms nu i Nyköpings tingsrätt till fyra månaders fängelse.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Johansson