En och en halv kilometer från Skottvångs grufva ligger Lilla Vasskärr. Här finns flera verksamheter och Per-Inge Björn tycker att det är bra med närheten till grannen.
– Ja, det är tur. Då kan man checka in här, gå dit och äta utan att man behöver köra bil. Så promenerar man hit, sover och får frukost på söndagsmorgonen, säger Per-Inge Björn, som pratar om bed and breakfast-verksamheten.
Sedan de köpte sommartorpet 1995 har mycket hänt. 1999 bröt de upp från Stockholm för att bo permanent i skogen och här har de byggt upp sin trädgårdsfirma. De både anlägger och sköter om trädgårdar. Deras egen, med stenpartier och porlande vatten, använder de som visningsträdgård.
– När vi får nya kunder så kan de komma hit och så visar vi. "Åh, det där vill jag ha, det hade min mormor". De känner igen det men kanske inte vet namnet, förklarar Per-Inge Björn.
Förutom den egna trädgården, som hyser snok och liten Salamander i dammen, har de byggt små bed and breakfast-bodar där folk kan övernatta. De bygger fågelholkar för försäljning och nyligen lade de grunden till ett nytt växthus och jordkällare. Verksamheten växer med andra ord hela tiden.
– Vi trivs ypperligt bra, säger Per-Inge Björn.
Kronan på verket är möjligen den veranda som är byggd på fyra tallstammar. Under den finns en stor honungsrosbuske som ger 25 000 blommor när det är dags i början av juli. Några som kom för att titta på allt det här i dag var Kerstin Svanström och Bertil Andersson. Sedan de fick sin egen trädgård anlagd har de lärt känna mångsysslarna i Lilla Vasskärr. Nyligen köpte de två fågelholkar som redan har fått boende i form av svartvit flugsnappare och talgoxe. Men de har också fått ett problem.
– Vi har en hackspett som rycker ut andras ungar ur fågelholkarna, sade Bertil Andersson, som skulle be om råd.
Kerstin Svanström hade ytterligare en sak som hon undrade över och det är hur man får fart på gräslöken.
– Använd koskit och ta ganska mycket, tipsade Per-Inge Björn.