Jonna Rantanen, 26 år, och Fredrik Johansson, 35 år, är båda kockar.
De jobbar på var sin förskola i Strängnäs kommun.
Jonna Rantanen har sin arbetsplats på Kanonen i Åker och Fredrik på Skogsbacken i Ulvhäll.
Vi sammanstrålar i "Jonnas kök" dagens före julafton.
– Det är förhållandevis lugnt i dag eftersom många barn gått på ledighet, förklarar Jonna Rantanen.
Tävlingen de deltar i arrangeras alltså av Arla och heter Arla Guldko.
– Det var kommunens måltidschef Lars Ekström som nominerade oss, berättar Fredrik Johansson.
Därefter har en jury utsett tio semifinalister från hela landet. Jonna Rantanens och Fredrik Johanssons konkurrenter kommer från bland annat Bandhagen, Nyköping, Torslanda och Kalmar.
– Att vara med i det här sällskapet känns bra, anser duon.
Den 23 januari tillkännages vilka tre förskolor som figurerar i finalen.
– I så fall får vi under besök en heldag av någon från juryn, förklarar Jonna Rantanen.
Vad kan man vinna?
– Jag skulle tro att alla får någonting, ett diplom eller så. Men ettan belönas med 25 000 kronor i utbildningsbidrag, svarar Jonna Rantanen.
Varför tror ni att just ni nått semifinal?
– Jag gillar att göra god, vällagad och enkel mat – inga konstigheter, säger Fredrik Johansson.
– Tack vare mitt engagemang – jag vill barnens bästa. Halvfabrikat förekommer inte, svarar Jonna Rantanen.
Båda utbildade sig till kockar på gymnasienivå. Fredrik Johansson kommer från Strängnäs och har förutom lite jobb i huvudstaden arbetat på hemmaplan, de fem senaste åren inom Måltidsservice.
Kollegan Jonna Rantanen är från Eskilstuna men flyttade till Åkers styckebruk förra vintern.
– Tidigare arbetade jag på restauranger i hemstaden, berättar hon.
Vad uppskattar barnen för maträtter?
– Panerad fisk och friskgratänger, berättar Fredrik Johansson som ansvarar för alla inköp till "sitt" kök.
– Det finns förstås vissa riktlinjer jag ska följa. Men jag är ganska självständig och leveranser sker två gånger i veckan.
Är det svårt att variera sig?
– Visst kan det bli så ibland, men om fantasin tryter finns det matsedlar.
Hos Jonna Rantanen i Åker är soppa ett populärt inslag på menyn.
– Överraskande nog gillar barnen spenatsoppa, förklarar hon.
Vi får ta oss en titt och även knäppa lite bilder i det fräscha köket. Just då tillagas färsjärpar, klyftpotatis och grönpepparsås.
– I Strängnäs blir det pastagratäng, den har jag förberett, berättar Fredrik Johansson.
I princip jobbar de ensamma på respektive förskola, men Jonna Rantanen är mycket tacksam för att ha haft en trainee på plats de senaste månaderna.
– Varannan vecka på torsdagar får några av de äldsta barnen vara med mig här i köket, vi har då i förväg kommit överens om vilken rätt som ska tillagas, berättar Jonna Rantanen som även infört hembakat bröd på förskolans repertoar.
Fredrik Johansson har en annan specialitet:
– En gång i månaden äger både matlagning och servering rum utomhus.
Hur trivs ni med era jobb?
– Jättebra, svarar Fredrik Johansson.
– Det är helt fantastiskt, utbrister Jonna Rantanen.
Förresten – har ni hunnit förbereda julmaten hemma?
– Det höll jag på med hela helgen, berättar Jonna Rantanen.
– Nej, jag går bort och äter, erkänner Fredrik Johansson.