Det är en lite ovanlig dag i 70-talsvillan i utkanten av brukssamhället Åkers styckebruk, där familjen Nikolić Wigsten bor.
Inte bara för att Strengnäs Tidning hälsar på, utan för att pappan i familjen jobbar hemifrån den här dagen. Han har just blivit serverad en kopp kaffe vid sin arbetsplats av sin fru när vi anländer.
Att Marina Nikolić Wigsten passar upp på sin man är inget konstigt i detta hem. De ser det som att de är ett team där hennes roll är att underlätta för honom att utföra sin uppgift, som är att jobba och tjäna pengar åt familjen.
Vid köksbordet sitter Estelle, 6 år, och bygger lego. I höst ska hon börja i förskoleklass.
– Hon är väldigt sugen, säger mamma Marina.
Eftersom Estelle inte gått i förskola de senaste åren ägnas en del av vardagen hemma åt att förbereda henne på livet i skolan. Sådana saker som att kunna duscha själv, hålla reda på sina saker och att bära mat på bricka.
När Estelle börjar förskoleklass kommer Marina inte att ha något barn kvar hemma på dagtid.
Det innebär dock inte slutet på hennes tid som hemmafru.
– Tvärtom tänker jag. Jag tror nästan att de äldre barnen behöver mig ännu mer, som spindeln i nätet och den som sköter logistiken. Alla fyra barnen har aktiviteter, vi har 12–15 träningar i veckan, säger Marina Nikolić Wigsten.
Dessutom är hon övertygad om att även äldre barn mår bra av att ha sin mamma till hands i hemmet när de kommer hem från skolan, och veta att hon alltid finns där.
– Min mamma och pappa ägde en Pressbyråkiosk, och det fanns aldrig någon hemma när jag kom från skolan. När mina föräldrar kom hem från jobbet var de trötta. Som barn känner man av det och vill inte vara i vägen. Mina barn ska inte ha det så, så jag planerar att fortsätta vara hemma, säger hon.
Senast tidningen träffade Marina var hösten 2022. Då berättade hon om de ekonomiska aspekterna av att vara hemmafru och hur hon hade blivit inspirerad av boken "Jag lämnar ekorrhjulet" av Åsa Axelsson, som handlar om hur man kan minska sina utgifter när man inte förvärvsarbetar och kan lägga tid på att jaga extrapriser, baka själv och laga kläder i stället för att köpa nytt.
Sedan dess har det hänt en del med kraftigt höjda mat- och elpriser. Så hur går det att klara sig på en lön i dag?
– Det har blivit stor konkurrens om de röda priserna i affären, säger hon.
För att hålla matkostnaderna nere gäller det att ha både tid, kunskap och att planera.
– Förut köpte vi mat som vi var sugna på, nu äter vi mycket bättre mat som är genomtänkt men som kanske tar tid att laga. Men visst märker vi att priserna ökat, säger Marina.
För att möta kostnadsökningarna har familjen ökat graden av självhushållning genom att bland annat skaffa solceller på taket, och höns och köttkaniner som bor i villaträdgården. Dessutom odlar Marina grönsaker i stora pallkragar på tomten.
En annan sak som Marina Nikolić Wigsten har odlat är sitt Instagramkonto Hemmafruinspiration som i dag har ett tusental följare.
Där delar hon med sig av sina erfarenheter av att vara hemmafru, men även tankar och råd om familjeliv, könsroller och barnuppfostran.
Hon säger att hon inte har några ambitioner att bli en så stor aktör att hon kan göra betalda samarbeten eller sälja reklam. I stället ser hon kontot som en ventil.
– Det är min fikarast och följarna är mina kollegor. Det ska vara det konto som jag själv hade behövt när jag fick mitt första barn, säger hon.
Många av Marinas inlägg har rubriker som "Håll din man mätt och belåten", "Kvinnor behöver män som tar ansvar och sätter gränser", "Var hans sol i sommar" eller "Låt pojkar bli män".
– Följarna är en blandad skara med olika religion och politiska åsikter. 99 procent håller en trevlig samtalsnivå.
Marina själv säger sig vara ointresserad av politiska partier och religion.
– Jag vill prata med människor.
En del uppfattar Marinas livsval och budskap på Insta-kontot som provocerande och gammalmodiga.
Mest provocerade blir kvinnor, säger hon. Det har fått konsekvenser. Några av hennes gamla vänner har faktiskt försvunnit ur hennes liv sedan hon startade Instagram-kontot och blev hemmafru.
Hennes man har däremot inte fått någon negativ respons, säger Marina.
– I stället har han fått kommentarer som "Vad skönt för er, då behöver ni aldrig vabba".
Marina gillar inte inlindade budskap, säger hon.
– Jag antar att om det jag skriver är svartvitt så kan folk fylla i det grå själva. Till viss del vill jag väl röra om, jag vill väcka något hos folk. Om jag bara har fått en kvinna att tänka om så är jag nöjd.
En fråga som hon ofta får är hur hon ser på sin egen ekonomiska självständighet när maken står för all förvärvsinkomst. Oroar hon sig inte för sin pension? Eller för vad som händer om hon och maken skulle separera eller om han skulle bli sjuk eller till och med dö?
Marina Nikolić Wigsten säger att hon och hennes man har en krisplan, de sparar undan pengar till hennes pension och har sett till att ha ett gott försäkringsskydd.
– Och om det värsta skulle hända skulle det inte bli lätt. Men jag skulle lösa situationen, säger hon.
Marina gör inköp till hushållet, men vill på grund av sitt ointresse inte ha så mycket med familjens ekonomi att göra i övrigt. Maken betalar räkningarna, och när familjen installerade solceller på villan nyligen var det hans projekt.
Män och kvinnor är olika och därmed mer eller mindre lämpade för olika sysslor och ansvarsområden, säger hon.
Två av familjens barn är söner och två är döttrar – fostrar de sina barn olika?
Inte när det gäller att hjälpa till hemma, ha koll på sina saker och hålla ordning på rummen, då har pojkarna och flickorna samma ansvar, säger Marina.
– Jag brukar säga att man ska curla sin man men inte sina barn.
Däremot anser hon att barnens pappa är bättre skickad än hon själv att vägleda sönerna om de till exempel skulle hamna i en konflikt i skolan.
– Då är det min man som hanterar den saken. Vi vill inte att sönerna aktivt ska söka sig till konflikter – men de ska lära sig att försvara sig.
Marina är säker på att hon själv i vissa lägen är bättre på att förstå sina döttrar och deras problem än vad deras pappa är och att flickorna och pojkarna påverkas av att se sina föräldrars olika roller.
– De ser på oss att vi gör olika saker, säger hon.