Parkeringsplats för rörelsehindrade är färdig

En parkeringsplats för rörelsehindrade finns nu utanför matbutiken i Åkers styckebruk.

Åkers styckebruk 9 oktober 2019 14:22

Kunder var upprörda och Ica-handlaren var själv redo med sprejburken, skrev tidningen i mitten av september. Det handlade om bristen på en parkeringsplats för rörelsehindrade vid matbutiken i Åkers styckebruk.

Då berättade fastighetsägaren Svenska handelsfastigheter att en sådan var på gång. Nu har löftet infriats – den något större parkeringsrutan närmast entrén har försetts med en handikapp-skylt.

– Den sattes upp i torsdags. De har snyggat till asfaltskanten lite också så att det blir lättare för kunder med olika funktionsnedsättningar att ta sig in, berättar butikschef Linda Dolsén och tillägger att reaktionerna varit enbart positiva.

75-åriga Åkersbon Monika Malmlöf hör till kunderna som jublar. Hon behöver utrymme för att ta sig ur sin bil, men den rymligare rutan närmast butiken har ofta varit upptagen.

– Det har gjort att jag dragit mig för att åka och handla, säger hon som gärna vill stötta den lokala butiken men som ibland känt sig tvungen att åka till Mariefred eller Strängnäs för att göra sina inköp.

– Nu känns det helt underbart. Jag har faktiskt redan varit där och parkerat. Det känns toppen att kunna öppna bildörren ordentligt och att stå så nära entrén. Jag har det så jobbigt med mina ben, säger Monika Malmlöf.

För att stå på platsen krävs ett särskilt parkeringstillstånd som utfärdas av kommunen, utifrån Transportstyrelsens föreskrifter. Tillståndet ska placeras väl synligt i bilens främre del.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa