Restaurangen stänger – kock spårlöst försvunnen

Restaurangen har tvingats hålla stängt sedan den 20 december. Dagen innan lämnade kocken sina nycklar och försvann utan att ett spår.

"Vi har försökt att få tag på en ny kock, men det är inte lätt. Det är verkligen tråkigt, för det kostar mycket pengar att hålla stängt", säger Petrus Rhawi, som äger Lilla gallerian, där restaurangen Tai to sushi ligger.

"Vi har försökt att få tag på en ny kock, men det är inte lätt. Det är verkligen tråkigt, för det kostar mycket pengar att hålla stängt", säger Petrus Rhawi, som äger Lilla gallerian, där restaurangen Tai to sushi ligger.

Foto: Oscar Stomberg

Åkers styckebruk2024-01-29 14:37

– Vi vet inte varför hon försvann. Hon bara lämnade sitt förkläde och drog utan förvarning, säger fastighetsägaren Petrus Rhawi.

Restaurangen Tai to sushi – med inriktning på thaimat, sushi och pokébowls – i Lilla gallerian i Åkers styckebruk öppnade i slutet av 2022. Under det dryga år som restaurangen varit öppen har den varit mycket uppskattad bland kunderna, berättar Petrus Rhawi.

– Den har fått många fina recensioner. Det är jättegod mat och bra kvalitet, så det var inget fel alls. Det var helt underbart, men det går inte att förutse att något sådant här ska hända, säger han.

undefined
Petrus Rhawi är fastighetsägare till Lilla gallerian i Åkers styckebruk. Han hoppas att de kan hitta en ny kock till restaurangen inom de närmaste veckorna. Arkivbild.
undefined
Kocken som försvunnit, som var restaurangens enda kock, har varit omöjlig att nå på telefon, berättar Petrus Rhawi: "Jag har ringt, och ringt, och ringt."

Jakten på en ny kock går dessvärre trögt. Om det inte går att hitta en lämplig kock med erfarenhet från det thailändska och det japanska köket inom de närmaste veckorna, finns möjligheten att restaurangen byter inriktning.

– Vi kanske ska ändra till indiskt eller libanesiskt så att vi får igång restaurangen. Det blir samma ägare, men restaurangen skulle i så fall byta namn, säger Petrus Rhawi.

Är det lättare att hitta en kock som lagar indiskt eller libanesiskt?

– Jag tror det. Libanesiskt är mycket eftertraktat i kommunen också och det är jättegott. Jag kan själv det köket och har jobbat som kock i 35 år, men det är inget jag kan hålla på med längre med så långa arbetstider.

Finns det någon chans att det blir någon annan verksamhet än restaurang i lokalen?

– Jag har kostat på väldigt mycket för att ändra det till restaurang, så det blir tufft att ändra det igen.

Karta: TAI TO SUSHI
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!