Försvunna kvinnan hittad i skogsområde: "Inte skadad"

Polisen sökte under torsdagen efter en försvunnen kvinna i Flen. Kvinnan, som är i 80-årsåldern, försvann från sitt boende – men kunde hittas i ett skogsområde efter flera timmars sökande. "Hon har hittats välbehållen och är inte skadad", säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Flen 21 maj 2020 11:19

Det var under torsdagsmorgonen som en kvinna i 80-årsåldern försvann från sitt boende i centrala Flen. 

Polisen inledde därefter stora sökinsatser i och omkring kvinnans bostad med bland annat polishelikopter och vädjade även om allmänhetens hjälp då kvinnan har en sjukdomsbild som gör att hon har svårt att orientera sig.

"Kvinnan är i 80-årsåldern, drygt 170 centimeter lång och rör sig utan hjälpmedel men med en speciell gångstil. Kvinnan har kort vitt hår och var vid försvinnandet klädd i svarta byxor, en vit och gulrandig tröja med en vit skjorta under", skrev polisen på sin hemsida.

Och vid 14.25-tiden kunde den försvunna kvinnan hittas. 

En polishelikopter fick visuell kontakt med kvinnan och kunde därefter guida en hundpatrull till ett skogsområde väster om Orrhammar – drygt fem kilometer fågelväg från kvinnans boende. 

– Hon har hittats välbehållen och är inte skadad eller så. Men hon har gått en bra bit och jag vet att en ambulans är kallad till platsen för att titta till kvinnan. Sedan får vi se om hon kan återvända hem eller undersökas på sjukhus, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Tolén

Ämnen du kan följa
Läs mer
Eskilstuna

Påverkad krogbesökare våldsam mot polisen

Ledare

Polisen måste visa att den kan skydda

Eskilstuna

Man sparkad på bägge smalbenen vid Sveaplan

Torshälla

Inbrott i villa mitt på blanka förmiddagen

Flen

Spridda verktygsstölder på landsbygden anmälda

Visa fler