Här går det lokala hand i hand med goda smaker

Med en frukt- och gröntavdelning som anpassar sig efter säsongen kan Ica Kvantum Ekängens kunder uppleva varje årstids fantastiska smaker.

  — Vi har ett gediget grundsortiment som finns året om, men ställer även om efter vad skördesäsongen i Sverige har att erbjuda och lyfter då fram det som är aktuellt, berättar Daniel, frukt- och gröntansvarig på Ica Kvantum Ekängen.

— Vi har ett gediget grundsortiment som finns året om, men ställer även om efter vad skördesäsongen i Sverige har att erbjuda och lyfter då fram det som är aktuellt, berättar Daniel, frukt- och gröntansvarig på Ica Kvantum Ekängen.

Foto: Sörmlands Media

Native2021-09-27 15:38
Detta är ett annonssamarbete.

— Vi har ett gediget grundsortiment som finns året om, men ställer även om efter vad skördesäsongen i Sverige har att erbjuda och lyfter då fram det som är aktuellt. Det ger både en variation av smaker till våra kunder och vi visar hänsyn till miljön genom att inte importera lika mycket. Till hösten ser vi till exempel mycket rotsaker, äpplen och svamp, berättar Daniel, frukt- och gröntansvarig på Ica Kvantum Ekängen. 

I sortimentet står det närproducerade i centrum och i så stor utsträckning som det bara går försöker Ica Kvantum Ekängen använda sig av lokala leverantörer. 

undefined
I så stor utsträckning som det bara går försöker Ica Kvantum Ekängen använda sig av lokala leverantörer.

— Alltifrån vår potatis till våra färska kryddor kommer från lokala leverantörer. Vi värnar om bra produkter, goda smaker och hög kvalitet – vilket de flesta av producenterna runt omkring oss kan leverera. Det närproducerade kanske är några kronor dyrare, men det är även en kvalitetsskillnad och du får varor med god smak som odlats med kärlek och omsorg, berättar färskvaruchefen Joel. 

Bland de lokala och närproducerade produkterna finns även en hel del ekologiska varor. 

— Vi köper in ett så stort ekologiskt utbud vi kan och har till exempel endast ekologiska bananer. Vi anpassar sortimentet eftersom vi är noggranna med att få så lite svinn som möjligt. Förr var ekologiskt väldigt populärt hos kunderna men nu tänker många annorlunda och önskar hellre närodlade varor som både gynnar lokala aktörer och som minskar antalet transporter, berättar Daniel. 

undefined
—Det närproducerade kanske är några kronor dyrare, men det är även en kvalitetsskillnad och du får varor med god smak som odlats med kärlek och omsorg, berättar färskvaruchefen Joel.

Som en del av sitt miljöarbete ser Ica Kvantum Ekängen till att så mycket som möjligt av deras svinn kommer till användning. De har samarbeten med lokala skolor som kommer flera gånger i veckan för att hämta frukt som blivit kantstötta och som inte längre går att sälja, men som fungerar alldeles utmärkt till att göra bland annat smoothies. 

— Tillsammans med skolorna ser vi till att fullt ätbar frukt kommer till sin rätta, samtidigt som elever får möjligheten att äta frukt varje dag. Vår Paprikaklubb här i butiken kan även se till att barn får upp ögonen för frukt, då vi varje vecka erbjuder en ny frukt att smaka. Det brukar vara väldigt uppskattat, menar Daniel. 

  Bland de lokala och närproducerade produkterna finns även en hel del ekologiska varor.
Bland de lokala och närproducerade produkterna finns även en hel del ekologiska varor.
Så minskar du ditt svinn!

✔️ Planera dina inköp.

✔️ Förvara dina produkter på rätt sätt. Visste du att kålrot och morötter får nytt liv genom att förvara dem i kallt vatten i kylen och att rotsaker trivs bäst i en papperspåse? 

✔️ Ta vara på frukt och grönt! En paprika som känns tråkig i en sallad är perfekt i grytan och genom att skiva äpplen och frysa in kan du när det passar göra en god äppelkaka. 

✔️ Fråga oss om råd! Vi har intresse och kunskap om det mesta när det kommer till frukt och grönt. Vi hjälper dig gärna! 

Ica Kvantum Ekängen 
Strängnäsvägen 11, 63349 Eskilstuna
016-171200
kundtjanst.ekangen@kvantum.ica.se

Karta: ICA Kvantum Ekängen
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Eskilstuna-Kuriren.