"Hundhatare besinna er"

Att förvisa sin hund till rännstenen som farmor förslår är djupt kränkande mot alla skötsamma hundägare. 
Skriver Börje Skjoldhammer.

Att förvisa sin hund till rännstenen som farmor förslår är djupt kränkande mot alla skötsamma hundägare. Skriver Börje Skjoldhammer.

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Insändare2020-06-30 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar till insändaren "Förbjud hundrastning i Stadsparken!" Publicerad 25 juni.
Med bestörtning läser jag farmors insändare om att förbjuda hundar i Stadsparken. Farmor skall veta att alla hundägare har en skyldighet att hålla sin hund kopplad och ta upp efter sin hund om det händer en ”olycka”. Om så inte sker är det straffbart. Det gäller även människor som lämnar skräp och annat efter sin mysiga picknick i parken. Att förvisa sin hund till rännstenen som farmor förslår är djupt kränkande mot alla skötsamma hundägare.

Men tyvärr upplever jag som hundägare att det finns hundhatare som önskar hundar till skogen för att göra sina behov och dessa personer önskar förbjuda rastning och förbud mot hundar i parker och andra områden. Trångsynta människor som inte förstår hur mycket en livskamrat betyder. Att inta en picknick med familj och vänner och sin kopplade hund i Stadsparken och andra parker skapar livskvalité och glädje. OBS: Att rasta sin hund är tillåtet förutsatt att den är kopplad och att man tar upp efter en”olycka”.

Så farmor och andra hundhatare besinna er och jaga istället alla människor som skräpar ner i Stadsparker och andra parker. Fundera också vad skyltarna ”Rastning av hundar förbjuden” betyder. Som tyvärr blir vanligare och vanligare. Kanske borde det gälla människor också. Det vill säga ”rastning av människor förbjuden”.