"Hundhatare besinna er"

Eskilstuna 30 juni 2020 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar till insändaren "Förbjud hundrastning i Stadsparken!" Publicerad 25 juni.
Med bestörtning läser jag farmors insändare om att förbjuda hundar i Stadsparken. Farmor skall veta att alla hundägare har en skyldighet att hålla sin hund kopplad och ta upp efter sin hund om det händer en ”olycka”. Om så inte sker är det straffbart. Det gäller även människor som lämnar skräp och annat efter sin mysiga picknick i parken. Att förvisa sin hund till rännstenen som farmor förslår är djupt kränkande mot alla skötsamma hundägare.

Men tyvärr upplever jag som hundägare att det finns hundhatare som önskar hundar till skogen för att göra sina behov och dessa personer önskar förbjuda rastning och förbud mot hundar i parker och andra områden. Trångsynta människor som inte förstår hur mycket en livskamrat betyder. Att inta en picknick med familj och vänner och sin kopplade hund i Stadsparken och andra parker skapar livskvalité och glädje. OBS: Att rasta sin hund är tillåtet förutsatt att den är kopplad och att man tar upp efter en”olycka”.

Så farmor och andra hundhatare besinna er och jaga istället alla människor som skräpar ner i Stadsparker och andra parker. Fundera också vad skyltarna ”Rastning av hundar förbjuden” betyder. Som tyvärr blir vanligare och vanligare. Kanske borde det gälla människor också. Det vill säga ”rastning av människor förbjuden”.
 

Börje Skjoldhammer

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Sörmland

Köp av hundvalpar ökade 2020: "Luna populäraste namnet"

Eskilstuna

Hundägare ska betala polisen 75 000 för avlivning

Eskilstuna

Katt dumpades ur bil i Fröslunda – räddades av vittne

Eskilstuna

Varg fastnade i elstängsel: "Den var ordentligt stor"

Sörmland

Experten tipsar: Så tar du bäst hand om småfåglarna i vinter

Visa fler