Kan nytt sjukhus trolla fram personal?

Det spelar ingen roll hur stort och fint vårt sjukhus blir OM DET INTE FINNS KOMPETENTA MÄNNISKOR SOM VILL ARBETA DÄR, skriver signaturen "Gammal tant".

Det spelar ingen roll hur stort och fint vårt sjukhus blir OM DET INTE FINNS KOMPETENTA MÄNNISKOR SOM VILL ARBETA DÄR, skriver signaturen "Gammal tant".

Foto: Mikael Andersson

Insändare2021-09-17 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under flera år har Mälarsjukhuset mer och mer börjat likna ett sjunkande skepp. Snart är det väl bara dom politiker kvar som organiserat och omorganiserat, så att pengar saknas, personal slutar, och patienterna får vänta och åter vänta på läkare, som inte finns.

Mälarsjukhuset har varit ett bra sjukhus till och med ett jättebra sjukhus Jag och barnen fick bra vård på 70-talet då vi behövde.  Det fanns en utredningsavdelning, för oss med lite knepig diagnos.

Idag är allt så uppdelat att jag som ser allt inifrån och utifrån, undrar vem som kan organisera så. Allt är så fyrkantigt och trögt.

Människokroppen består av många delar, som fungerar som kugghjulen i en gammal klocka. Blir en kugge skadad fungerar inte klockan, och måste repareras.

Om inte det hjälper behövs en genomgång av hela klockan.

Skulle klockan lagas som i dagens sjukvård, skulle den garanterat vara både trasig och skamfilad INNAN DEN KOM TILL urmakaren som kunde fila upp kuggen.

Det spelar ingen roll hur stort och fint vårt sjukhus blir OM DET INTE FINNS KOMPETENTA MÄNNISKOR SOM VILL ARBETA DÄR. 

SJUKVÅRDSPERSONALEN MÅSTE MÅ BRA FÖR ATT KUNNA GE BRA VÅRD