"Mänskligt snusk överträffar hundlortar"

Ni hundägare som låter bli att ta upp efter era djur, tänk på att det drabbar alla hundägare och hundar genom att folk vill förbjuda hundar både här och där. Skriver insändarskibenten.

Ni hundägare som låter bli att ta upp efter era djur, tänk på att det drabbar alla hundägare och hundar genom att folk vill förbjuda hundar både här och där. Skriver insändarskibenten.

Foto: Kallestad, Gorm

Insändare2020-07-04 05:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar till insändaren "Att förbjuda hundar i Stadsparken är helt fel" Publicerad den 27 juni.
Jag blir alltid lika förundrad över att nästan ingen klagar på nedskräpningen i vår stad, men så fort någon ser en hög med hundlämningar i parken så höjs röster mot hundar.
Ta gärna en titt på Djurgården en lördagsmorgon, eller efter någon varm kväll. Man sitter och äter och dricker och har det trevligt och sedan går man hem och kvar ligger flaskor och burkar och papperstallrikar med mera.

Några köper hämtpizza och åker upp till Djurgårdsmuseet och äter och när man är klar, så hivar man ut soporna genom bilfönstret och kör iväg. På en enda Djurgårdspromenad skulle jag lätt kunna fylla en stor sopsäck med allehanda skräp. En eloge till alla hundägare som så föredömligt plockar upp efter sina djur.

Ni hundägare som låter bli att ta upp efter era djur, tänk på att det drabbar alla hundägare och hundar genom att folk vill förbjuda hundar både här och där. Nej, jag vill hävda att det mänskliga snusket vida överträffar några hundlortar i parken.
Till farmor med barnen vill jag säga: lär barnbarnen att inte kasta skräp någon annan stans än i soptunnan, för den dagen kommer nog också när dom kommer ut och festar i stadens parker.
Till "svar från en annan farmor" vill jag säga: "Bra rutet". Man kan ju faktiskt ha hunden med på pick-nick också.