Nordslingan Bil gasar i Mälardalen

Nordslingan Bil AB höjer ambitionerna och flyttar fram sina positioner i Mälardalen. Företaget har tagit in den meriterade Edward Niregård som vd och delägare.

Eskilstuna 25 november 2021 14:44

Edward Niregård kommer närmast från Porsche Center Örebro där han har varit delägare och vice vd i nästan fyra år. 

– På Porsche Center Örebro lyckades vi mer än dubbla omsättningen och vända företaget från förlust till vinst, säger han. 

Edward Niregård lämnade Örebro i samband med att Porsche Center blev uppköpt av den välansedda Möller Mobility Group. Sedan den 1 november har han ett nytt uppdrag som vd och delägare på Nordslingan Bil AB. 

– Jag vill göra förvandlingsresan igen. Jag ser Nordslingan som en jättespännande, oslipad diamant som vi med fortsatt Porschefokus kan lyfta till ökad omsättning och lönsamhet, säger han. 

Edward rekryterades av Nordslingans ägare, rallybröderna Mikael och Johan Oscarsson. 

– Vi vet att det här är en av de vassaste bilmänniskorna som finns att tillgå. Det är en ynnest att få in honom i bolaget, säger Mikael Oscarsson som har varit vd på Nordslingan de senaste tre åren. 

Johan driver Oscar Bil som säljer begagnade transportbilar. Familjen Oscarsson har varit i bilbranschen sedan 1971 då brödernas pappa Mats köpte in sig i Motorcentralen. Johan och Mikael är kända som rallybröderna efter att under lång tid ha tävlat i rally med flera topplaceringar på SM-nivå. Både Mikael, 60, och Johan, 57, har trappat ner sedan de sålde Motorcentralen 2018. Den tredje generationen Oscarsson i form av Mikaels son Melker, 21 år, jobbar nu som verkstadschef på Nordslingan. 

– Det har aldrig varit något måste att fullfölja det de har startat, säger Melker. 

– Det som driver en är att kanske ta över företaget en dag. 

Nordslingan är en fristående Porschespecialist med fullservice-verkstad liksom begagnat-försäljning. Företaget, som ligger på Nystrandsgatan 1 i Eskilstuna, startades 2008 av Johan Oscarsson. Det är döpt efter den legendariska "Nordslingan" på racerbanan Nürburgring i Tyskland. 

– Nordslingan ska vara det naturliga valet för den som vill köpa eller serva sin Porsche. Medarbetarna, passionen och det personliga mötet med våra kunder är framgångsnycklarna, säger Edward. 

– Nordslingan ska gasa i Mälardalen och flytta fram sina positioner som en fristående Porschespecialist. Samtidigt ser jag i det läget som vi befinner oss i en potential i att bredda oss lite och även välkomna in andra premiummärken på vår verkstad. Som ett led i det kommer vi därför framåt i samarbete med Bosch stärka upp diagnosverktyg och uppkoppling för att på så sätt kunna tillgodose avancerad felsökning och underhåll av andra bilmärken än Porsche.

Edward har en gedigen erfarenhet av Porsche. Innan han rekryterades till Örebro jobbade han åtta år som försäljare på Porsche Center Stockholm, det sista året som försäljningschef. Edward är också en driven entreprenör. Vid sidan av sin karriär i bilbranschen byggde han redan vid 19 års ålder upp företaget Prestige Hyrverk AB. Ett hyrverksbolag i Stockholm inom direktionstransporter med privatchaufförsuppdrag som riktar sig uteslutande mot myndigheter, svenska Kungahuset och uppdrag i samband statsbesök samt internationella företag på besök i Sverige. Han sålde verksamheten när han klev in i bolaget Porsche Center Örebro. Framgångsreceptet i Örebro var att skapa en passion för varumärket hos både den egna personalen och kunderna. 

– Vi lade mycket energi tidigt på att skapa en trevlig, bra kultur som byggde upp en känsla av att 'nu satsar vi'. När vi hade fått med oss personalen kunde vi tillsammans fokusera på att ta hand om våra kunder och börja synas mer på event och i sociala medier. Vändningen väntade inte på sig och framgångssagan blev ett kvitto när vi blev nominerade av DI Gasell samt ett år senare förfrågan om uppköp, mitt i pandemin, säger Edward.

Edward är uppvuxen på ett lantbruk som drivits i tre generationer i Julita. Familjen sålde gården under 90-talkrisen och flyttade till Stockholm.

– Det var en tuff resa för vår familj och det är nog med den bakgrunden att starta om och en entreprenörsådra som gör att jag har ett jävla driv idag i det jag företar mig.

Hans bakgrund inom lantbruket är också en orsak till att han valt att bosätta sig på Mosstorps gård mellan Eskilstuna och Malmköping där familjen bland annat har hästar.  

– Det är en ynnest och livskvalitet att bo i en sådan miljö för mig och min fru. 

Edward Niregård

Ålder: 34 år. 

Bor: Mosstorps gård mellan Eskilstuna och Malmköping. 

Yrke: Vd och delägare Nordslingan Bil AB. 

Familj: Hustrun Sara och dottern Alice, 3 år. 

Fritidsintressen: Umgås med familj och vänner. Förvalta och utveckla vår gård, köra traktor och röjsåg på ledig tid och renovera veteranbilar hemma i det egna garaget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Näringsliv

Volvo CE:s potentiella storsäljare började som en Lego-modell: "Ganska häftigt"

MekPoint-Ludwig gillar tunga lyft och avancerade installationer: "Vi har väldigt bra med jobb"

Hos Lackservice får gamla dörrar, köksluckor och möbler en ny chans: "Vi har bra snurr"

MITC fyller 10 år och växlar upp verksamheten: "Vi bryter hierarkier och barriärer"

Feel for life utökas med välgörenhetspadel: "Vi vill gärna slå den där miljonen"

Visa fler