Restriktionerna gäller bara för "vanligt folk"

Det är bara att konstatera att restriktionerna bara gäller ”vanligt folk” och ej gäller höjdarna inom politik och tjänstemän. Skriver Bengt Wahlström

Det är bara att konstatera att restriktionerna bara gäller ”vanligt folk” och ej gäller höjdarna inom politik och tjänstemän. Skriver Bengt Wahlström

Foto: TT

Insändare2021-01-19 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under många år har våra politiker uttalat sig förtroendefullt i olika sammanhang. Det har medfört att vi fått ett väldigt stort förtroende för dessa och att vi litar på dom. Eller är det kanske tvärtom, att vi inte litar på våra folkvalda? Här kommer några axplock från olika politikers uttalande. Fredrik Reinfeldt (M). Han säger: ”Öppna era hjärtan."

Vår stadsminister, Stefan Löfven (S). Han säger: ”Vi bygger inga murar." Jan Björklund (FP/L) Han säger: ”Jag har lovat mina barn att aldrig samtala eller ta kontakt med SD." Annie Lööf (C). Hon säger att ”Jag skall äta upp min sko."

De enda partier som ej lovat eller sagt något är SD och V. Det är kanske därför som inte de övriga partierna pratar med dessa. Så kom då covid-19. Denna hemska sjukdom som ställt så mycket elände och sorg för många. Och en näst intill omöjlig arbetssituation för sjukhuspersonalen.

Men lugn, vår stadsminister Stefan Löfven kommer med besked hur vi skall förhindra smittspridningen och hur vi skall agera. Han har kommit med det ena påbudet efter det andra. Vi skall inte besöka köpcentrum eller andra affärer. Vi skall hålla avstånd och inte heller företa några onödiga resor mm. Vi skall ta ett stort personligt ansvar.

Vad får man sedan höra, jo att justitieminister Morgan Johansson varit ute och julhandlat. När Stefan Löfven fick vetskap om detta gav han Morgan Johansson en ”knäpp på näsan” och tyckte han åsidosatt de föreskrifter som finns. 

Dock hade Löfven även han varit ute och köpt julklappar. Han hade dock planerat sitt köp mycket noga och ej bidragit till någon trängsel. Det fanns inga personer varken i affärer eller på stan vid detta tillfälle. Han hade inte begått något fel enligt honom. Finansminister Magdalena Andersson åkte till Sälen för en skidsemester och  för att ladda batterierna. Tror dock att det var för sent. Det hade redan blivit kortslutning. 

Man frågar sig om denna resa var absolut nödvändig ? Det är bara att konstatera att restriktionerna bara gäller ”vanligt folk” och ej gäller höjdarna inom politik och tjänstemän. Dessa går "under radarn."